Annonse
I dag starter Tove Andersen som ny konsernsjef i resirkuleringsgiganten Tomra.
I dag starter Tove Andersen som ny konsernsjef i resirkuleringsgiganten Tomra.  

Ny konsernsjef i Tomra

Hun erstatter Stefan Ranstrand, som hadde stillingen de siste 12 årene, og blir den første kvinnelige presidenten og administrerende direktøren i selskapet siden det ble grunnlagt i 1972. Tidligere var Tove Andersen konserndirektør i Europa for Yara International, skriver Tomra i en pressemelding.

Norskbasert gigant

Tomra har rundt 100.000 installasjoner på over 80 markeder over hele verden og hadde i fjor en total omsetning på 10 milliarder kroner. Driftresultatet i 2020 ble hele 1,3 milliarder kroner. Konsernet har rundt 4.300 mennesker globalt og er notert på Oslo Børs.

– Tomra er et selskap jeg har kjent i mange år. Jeg har alltid vært imponert over virksomhetens utvikling og posisjonen den har skapt for seg selv i dag globalt under Stefan Randstrands ledelse, sier Andersen.

– Perfekt situasjon

– Med det økte fokuset over hele verden på bærekraft og spesielt sirkulær økonomi, er Tomra mer relevant enn noen gang og har en perfekt posisjon for å fortsette å være et meget vellykket selskap. Det som spesielt gleder meg med Tomra er at det er en teknologibasert virksomhet som er målrettet og leverer i virkelig global skala. Det er en virksomhet som gjør en positiv forskjell for verden vi lever i, sier Andersen.

Hun ser fram til å fortsette å fremme Tomras visjon om å lede ressursrevolusjonen.

Tomra ble grunnlagt på en innovasjon som begynte med design, produksjon og salg av omvendte automater (RVM) for automatisk innsamling av brukte drikkebeholdere.

I dag tilbyr selskapet teknologiledede løsninger som muliggjør sirkulær økonomi med avanserte innsamlings- og sorteringssystemer som optimaliserer ressursgjenvinning og minimerer avfall i nærings-, resirkulerings- og gruveindustrien.

 

 

 

 

 

 

Annonse
Annonse