Siv Sætran (Sp) er ny politisk rådgiver i Landbruks- og matdepartementet. 

Foto

Landbruks- og matdepartementet

 

Ny politisk rådgiver for Borch

Publisert: 24. november 2021 kl 08.33
Oppdatert: 25. november 2021 kl 08.21

Det er personlige grunner til at Aarnes, som er fra Gvarv i Telemark, slutter.

Prioriterer familien

– Jeg har en kone og to små sønner hjemme. De har det fint i hverdagen, men for meg som pappa er det ikke like greit. Jeg savner dem rett og slett for mye. Jobbmessig sett har jeg hatt det kjempebra i Landbruks- og matdepartementet, men familien vil alltid være viktigere enn jobb.

Even Skårberg Aarnes går tilbake til stillingen som rådgiver i Vestfold og Telemark Senterparti.

Gleder seg

Siv Sætran, som nå tar over som politisk rådgiver i Landbruks- og matdepartementet, er 35 år gammel og har vokst opp på gård i Skjelstadmarka i Stjørdal. Hun kommer fra stillingen som organisasjonsrådgiver i Trøndelag Senterparti. Før dette var hun fylkessekretær i Sør-Trøndelag Senterparti og hun har også vært generalsekretær i Senterungdommen.

Sætran sitter i kommunestyret i Stjørdal, og er leder i utvalget for kultur og levekår. Hun har nå søkt om permisjon fra disse vervene.

– Jeg ble både overrasket over, og glad for, å bli spurt om å bli politisk rådgiver i Landbruks- og matdepartementet. Men jeg måtte jo bare si ja. Jeg synes Sandra Borch har fått en veldig god start som statsråd. Hurdalsplattformen staker ut en ny kurs for landbruket. Ambisjonene er høye, og jeg gleder meg til å være med på dette arbeidet, sier Sætran.

Landbruks- og matminister Sandra Borch ønsker Siv Sætran velkommen som politisk rådgiver.

– Hun har solid og bred erfaring med organisasjonsarbeid og i politikken, og blir en svært viktig støttespiller fremover, sier Borch.

Krevende stilling

Statsråden takker Even Skårberg Aarnes for jobben han har gjort i en kort, men svært viktig periode etter regjeringsskiftet.

– Å være politisk rådgiver er svært krevende, du vet aldri helt når dagen starter eller slutter. Det står stor respekt av det valget Even nå har tatt. Jeg takker for svært godt samarbeid, og ønsker ham lykke til videre, sier landbruks- og matministeren.

 

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Dagligvarejobb