Annonse
Redaktør Arne Kongsnes (innfelt) i Matindustrien er vert for Mat & Marked 2021, som nå er flyttet fra 31. mai til 1. september.  Foto: iStock
Redaktør Arne Kongsnes (innfelt) i Matindustrien er vert for Mat & Marked 2021, som nå er flyttet fra 31. mai til 1. september.   Foto: iStock
Mat & Marked 2021

Nytt møtested for matbransjen ser dagens lys

– Vi samler alt fra jord til bord, fra produsenter til dagligvarebutikker, restauranter, storkjøkken, reisemål og der du handler på farten – for faglig påfyll, sier konferansevert Arne Kongsnes, til daglig redaktør i fagbladet Matindustrien.

Nødvendig flytting

Mat & Marked var opprinnelig satt opp til mandag 31. mai.

– Et fysisk arrangement lar seg ikke realisere som planlagt 31. mai. Påmeldingene så langt viser også et klart ønske om et fysisk arrangement, men pandemiutviklingen og utsiktene til åpne fysiske arrangementer for større grupper er det lite å gjøre med. Derfor flytter vi dagskonferansen Mat & Marked til onsdag 1. september, nærmere bestemt til Litteraturhuset i Oslo. Den vil også sendes digitalt, forteller Kongsnes.

Temaet for årets konferanse er mat- og serveringsbransjen etter koronaen.

Det er fagbladene Matindustrien, Dagligvarehandelen, Reiseliv1 og Convenience som inviterer til den nye dagskonferansen. Til sammen favner disse bransjene om lag 350.000 ledere og medarbeidere i Norge.

– Vi er nå i dialog med foredragsholderne med et klart mål om å lande det opprinnelige programmet uten store endringer, sier Kongsnes.

Det er stor grunn til optimisme, særlig med tanke på hvordan myndighetene nå varsler vaksine til store deler av befolkningen innen august.

Program og påmeldingsinformasjon finner du her.

– Hva er ideen bak Mat & Marked?

– Utfordringene har stått i kø for mange bransjeaktører under koronapandemien. Likevel har en stor del klart å omstille seg på rekordtid, og mange kan også vise til stor vekst. Hva kan vi lære av disse bedriftene? Hvilke erfaringer tar vi med oss inn i fremtiden? Og hvordan ser fremtiden for norsk matproduksjon ut? Dette blir sentrale temaer for Mat & Marked, svarer konferansevert Arne Kongsnes.

Et årlig møtested

Årets tema er «Mat- og serveringsbransjen etter koronaen». Konferansen vil bli avholdt på Litteraturhuset i Oslo sentrum.

– Med dagens restriksjoner har vi plass til rundt 75 fysiske deltakere. Det betyr at det blir «førstemann til mølla» for dem som nå melder seg på. Vi vil dessuten direktesende til digitale deltakere, der setter vi foreløpig ingen begrensninger, poengterer konferanseverten. 

Mat & Marked har som mål å bli et årlig møtested for aktørene i hele mat- og serveringsbransjen.

Smakebiter fra programmet

Disee programpostene er klare:

  • Overblikket: Markedet med status og utfordringer fremover fra Petter Haas Brubakk, administrerende direktør i NHO Mat og Drikke.

Øyvind Fylling-Jensen, administrerende direktør i matforskningsinstituttet Nofima, skal snakke om norsk mat og matproduksjon etter koronaen.

  • Slik håndterte vi krisen: Sabrura Sticks & Sushi ble brått tvunget til å stenge ned buffeten i sine restauranter. På rekordtid klarte de å få på plass et godt take away-tilbud som har gitt kraftig vekst. Kjedeleder Preben Oosterhof i Sabrura Drift AS tar oss med på denne reisen.

Scandic Hotels måtte ta noen grep da koronaen slo til. Her vil Morten Malting, district director Oslo og director Food & Beverage, ta oss med inn i deres historie om hvordan de tilpasset seg, og hvordan de satser videre fremover.

Dagligvarehandelen har vokst betydelig under koronapandemien. Daglig leder Ingunn Anstensrud i Den Sorte Havre deler sine erfaringer om hvordan selskapet snudde nedtur til opptur.  

  • Markedstrendene: Her får vi innsikt i hvordan det grønne skiftet gjør sitt inntog i det norske markedet. Plantebaserte produkter vinner stadig nytt terreng, og her vil Agnes Bing Orgland, marketing manager for Naturli’ i Orkla Foods Norge, gi deltakerne mer innsikt.

Norsk lokalmat er i vinden som aldri før. Spørsmålet er om oppsvinget fortsetter? Det vil Stiftelsen Norsk Mat og direktør Nina Sundqvist gi oss svaret på.

  • Matdebatt: Stortingsvalget er 13. september. Hva slags konsekvenser kan valget få for matpolitikken? Vi inviterer sentrale bransjeaktører og politikere som er opptatt av mat og matproduksjon i Norge.

Programmet til Mat & Marked oppdateres fortløpende, følg med.

Annonse
Annonse