Nyheter

Kjededirektør Lars Tendal i Obs. Foto: Coop

Obs vinner pris for Årets Norske Leanprosjekt 2021

Forrige uke ble Leankonferansen 2021 arrangert på Fornebu. Her stakk Obs av med prisen for Årets Norske Leanprosjekt.

Publisert Sist oppdatert

Obs vinner for driftskonseptet Smart butikkdrift, som først ble lansert i kjeden i 2019. Gjennom piloter, testing og videreføring til samtlige varehus har Obs gjort store forbedringer på alt fra lagerdrift til butikkutforming og kundemøter.

Det er organisasjonen Lean Forum Norge som arrangerte konferansen, og dette var det tiende året hvor prisen ble delt ut. Obs har de siste to årene lagt ned store ressurser i prosjektet Smart butikkdrift og satte stor pris på den annerkjennelsen som prisen gir.

– Innføringen av Smart butikkdrift er et av de største interne prosjektene som vår kjede noen gang har satt i gang. Det har involvert alt fra ledere og administrasjon til varehussjefer og de ansatte ute i varehusene. Våre medarbeidere har lagt ned en stor innsats i å teste piloter, dele kunnskap og ta i bruk nye løsninger. Denne prisen går virkelig ut til hele vårt felleskap, sier kjededirektør Lars Tendal i Obs i en pressemelding.

Seks nominerte

Til prisen for Årets Norske Leanprosjekt 2021 var det seks nominerte kandidater og Obs knep seieren foran blant annet Kongsberg Automotive og Oslo Universitetssykehus.

Selv om Obs nå har vunnet heder for prosjektet Smart butikkdrift markerer det på ingen måte en avslutning. Tendal forteller at tilbakemeldingene fra medarbeiderne har vært svært positive og at de fortsetter prosjektet med uforminsket styrke.

– På to år har vi gjennomført fem piloter og femten tiltak som har involvert ti ulike samvirkelag, samtlige av våre varehus og nærmere fire tusen medarbeidere. Nå har vi både metodeverktøyet og logistikken etablert og vil kunne gjennomføre nye piloter enda mer effektivt, forteller Tendal.

– Bedre handleopplevelser

Et viktig verktøy i utrullingen av prosjektet har vært hyppige målinger, både blant medarbeidere og kunder. Dette er også et sentralt element i filosofien bak Lean. Resultater og utvikling må kunne dokumenteres før det tas videre i stor skala.

– I sum skaper Smart butikkdrift stadig bedre handleopplevelser for alle våre kunder, og det er jo selve målet med alt vi gjør i Obs. Samtidig viser våre målinger at prosjektet har bidratt til å øke motivasjonen blant våre medarbeidere. Det interne engasjementet har vært en stor drivkraft siden lanseringen i 2019. Nå gleder vi oss til å finne våre neste forbedringsområder og ta i bruk hele organisasjonen i jakten på de beste løsningene, sier Tendal.

Powered by Labrador CMS