Nyheter

Øl-hyllest til Pride

Brooklyn Brewery lanserer The Stonewall Inn IPA i Norge, et øl som hyller 1969-protestene som ble startskuddet for Pride-feiring over hele verden.

Publisert Sist oppdatert

Norge er det første landet i Europa der kundene får tilgang til en ny IPA fra New York-baserte Brooklyn Brewery, nemlig The Stonewall Inn IPA – et øl med en helt spesiell historie.

– Det er laget i samarbeid med – og som hyllest til – New York-baren The Stonewall Inn, som spilte en sentral rolle i det som senere skulle bli LHBT-bevegelsen, sier Nils Norling i Ringnes Bryggeri i en pressemelding.

Det er Ringnes som selger øl fra Brooklyn Brewery i Norge.

Etter et politiraid mot den skeive baren The Stonewall Inn i 1969, startet opptøyer i protest mot myndighetenes behandling av mennesker med en annen legning enn heteroseksualitet. Dette inspirerte starten på Pride-feiringer i USA, som nå foregår over store deler av verden hvert år.

– Når du serverer The Stonewall Inn IPA, er du også med på å støtte budskapet om inkludering og det å skape et miljø der alle er velkomne, mener Nils Norling.

Som del av samarbeidet med The Stonewall Inn er nemlig Brooklyn Brewery partnere i The Stonewall Inn Gives Back Initiative (SIGBI), som jobber for å skape aksept for og støtte til dagens LHBT-miljøer over hele verden.

– Dette er definitivt et øl for alle, som kan drikkes i alle situasjoner. Med The Stonewall Inn IPA ønsker Brooklyn Brewery å bidra til at vi alle kan feire at vi er gode nok som vi er – hele året, sier Nils Norling.

The Stonewall Inn IPA blir å få kjøpt på boks i norske dagligvarebutikker og på kran på utesteder fra mandag 22. februar i år. Veil.utsalgspris hos dagligvare: kr 39,90,-.

Powered by Labrador CMS