Nyheter

Konsernsjef og gründer Rolf Ivar Skår. Foto: Gulating Gruppen AS

Ølkjeden Gulating på vei mot børsnotering

Med kjedens notering på Euronext NOTC-listen er Gulating-gründer og konsernsjef Rolf Ivar Skår et steg nærmere å ta kjeden til å bli en kraft å regne med i norsk dagligvarebransje.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har kanskje ikke like store muskler som de største gutta i klassen, men vi er på folkets side – og folket heier på oss, sier Skår i en pressemelding.

Euronext NOTC er et informasjonssystem som samler norske unoterte aksjer. For Gulating har det stor betydning å slippe gjennom nåløyet en notering på listen representerer.

– Norsk dagligvaremarked er unikt; vi er verdens rikeste land, med verdens dårligste utvalg og verdens høyeste priser, takket være mektige aktører som utelukkende profiterer på forbrukerne. Ved å bruke kapitalmarkedet som virkemiddel ønsker vi å tilrettelegge for videre rask vekst samtidig som vi fortsetter å være den folkebevegelsen vi har vært helt fra oppstarten, forklarer Skår.

Gjennom en emisjon tidligere i sommer hentet selskapet 10 millioner kroner, og neste steg på veien vil være notering på Euronext Growth og etter hvert Oslo Børs.

Parallelt med Euronext NOTC-noteringen er Gulating i gang med å rigge for store avtaler og et innkjøpsvolum som vil ta opp konkurransen med dagligvarekjedene. Først ut er en avtale med den internasjonale bryggerigiganten ABInBev, i tillegg til en intensjonsavtale med dagligvarebutikken Oda. Til sammen står de to avtalene for en potensiell verdi på om lag 100 millioner kroner.

– Våre kunder og aksjonærer skal raskt se at det lønner seg å ta opp hansken mot de store, sier Skår.

Powered by Labrador CMS