Nyheter

Sammen mot matsvinn. Knut Bjørgen (melk.no), Torunn Nordbø (OBK), Elisabeth Skjegstad (OFG), Rebekka H. Aamaas (OEK) og Pål Henrik Kristiansen (OEK).

Opplysningskontorene i landbruket inn i kampen mot matsvinn

I Norge havner mer enn 417.000 tonn spiselig mat i søpla hvert eneste år. Det ønsker opplysningskontorene å gjøre noe med. Nå går de sammen for å koordinere tiltak for å hjelpe forbrukerne til å spise opp maten.

Publisert Sist oppdatert

– Som opplysningskontorer for landbruket ser vi det som vår oppgave å hjelpe forbrukere til å kaste mindre mat. Det gjør vi ved å dele tips knyttet til planlegging, innkjøp og oppbevaring av mat for å redusere matsvinnet, og foreslå resteoppskrifter for å inspirere til å bruke opp restematen, sier senior kommunikasjonsrådgiver Pål Henrik Kristiansen i MatPrat – Opplysningskontoret for egg og kjøtt (OEK) i en pressemelding.

Knut Bjørgen i Opplysningskontoret for Meieriprodukter (melk.no) mener koordineringen på matsvinn er positivt, både for å sende sterkere budskap til forbrukere og for å styrke samarbeidet mellom opplysningskontorene.

– Et samarbeid hvor vi koordinerer innsatsen mot matsvinn gir enda større gjennomslagskraft. Forbrukerinnsikten som hver av kontorene sitter på gjør oss godt rustet til å tilpasse og optimalisere tiltak, mener Bjørgen.

Kristiansen mener samarbeidet kommer til rett tid. På onsdag var den internasjonale dagen mot matsvinn, som skal bidra inn mot FNs bærekraftsmål om å halvere matsvinn per innbygger på verdensbasis innen 2030.

– Å slutte å kaste mat er et enkelt tiltak hver og en av oss kan gjøre for å bidra til et mer bærekraftig matsystem. Som opplysningskontor vil vi bidra til å gjøre det lettere for forbruker å gjøre dette, sier Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) og Elisabeth Skjegstad i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) samstemt.

Powered by Labrador CMS