Nyheter

Orkla kjøper VitaePro og Oslo Skin Lab

Orkla Health har inngått avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i NutraQ 2 AS ), som er en ledende leverandør av abonnementsbaserte helse- og skjønnhetsprodukter i Norden.

Publisert Sist oppdatert

NutraQ står bak de to kjente helse- og skjønnhetskonseptene VitaePro og Oslo Skin Lab. I tillegg eier NutraQ kosttilskuddsmerket Maxulin, hårbehandlingsproduktet Provexin, samt merkevaren Vesterålens Naturprodukter som tilbyr omega-3 og ulike vitamintilskudd.

– Med kjøpet av NutraQ tar Orkla et nytt og viktig steg inn i et voksende marked for helse og velvære. Jeg er imponert over hvordan NutraQ har benyttet abonnementsløsninger for å nå forbrukere direkte i deres egne hjem. NutraQs konsepter og merkevarer vil gi Orkla spennende vekstmuligheter, sier Orklas konsernsjef Jaan Ivar Semlitsch i en pressemelding.

– NutraQ vil tilføre Orkla Health ny kompetanse, flere salgskanaler og et større internasjonalt mulighetsrom, legger han til.

NutraQ ble etablert i Norge i 2002 og har siden den gang også etablert seg i Danmark, Finland og Sverige. Disse fire landene står for om lag 90 prosent av omsetningen. Selskapet har hovedkontor i Oslo, Norge og cirka 150 ansatte. Med sin abonnementsbaserte forretningsmodell representerer NutraQ noe nytt for Orkla. Selskapet har i dag om lag 410 000 aktive abonnement og har opplevd god vekst de senere år. Antall aktive abonnement har vokst organisk med gjennomsnittlig 13 prosent per år i perioden 2018-2020. Selskapet hadde en omsetning på 862 millioner kroner i 2020 og EBITDA på 188 millioner kroner.

– NutraQ har bygget opp en forretningsmodell og organisasjon som er godt rustet for videre vekst og ekspansjon. Vi tror at NutraQ som en del av Orkla Health vil kunne lansere flere spennende konsepter og bidra til lønnsom vekst i årene som kommer, sier Hege Holter Brekke, konserndirektør for forretningsområdet Orkla Care, hvor Orkla Health inngår.

For å bevare NutraQs egenart og spesielle kompetanse på direktesalg til konsument (D2C), vil selskapet bestå som en egen enhet.

NutraQ eies i dag av investeringsselskapet Impilo og Sana Pharma Holding. Partene har blitt enig om en kjøpesum som verdsetter NutraQ til 3,1 milliarder kroner på kontant- og gjeldfri basis.

Avtalen er betinget av godkjennelse fra relevante konkurransemyndigheter.

Powered by Labrador CMS