Den varslede rettsaken mellom Lofotprodukt og Orkla Foods Norge i Salten og Lofoten tingrett i begynnelsen av juni, er avlyst.

Orkla trekker søksmål mot Lofotprodukt

Publisert: 10. mai 2021 kl 22.44
Oppdatert: 11. mai 2021 kl 08.05

Til Dagligvarehandelen mandag kveld sier daglig leder Øystein Rist i Lofotprodukt at han er veldig fornøyd med hvordan saken har løst seg.

– Jeg er glad for at vi har funnet en løsning utenom rettsapparatet, og nå ser vi frem til å slåss i butikk i stedet for i retten, sier Rist, som ikke ønsker å uttale seg mer om saken.

Årsaken er at partene som en del av forliket er enige om å ikke uttale seg om annet enn det som fremkommer i en felles pressemelding.

Der fremgår det at Lofotprodukt skal endre merkingen av omega-3-innholdet på boksene, men at ordet «kortreist» på emballasjen ikke er omfattet av forliket.

– Vi er tilfredse med et forlik som sikrer at omega-3-innholdet deklareres korrekt både på våre og Lofotprodukts makrell i tomat. I og med at vi er blitt enige rundt omega-3, vil vi ikke rettsforfølge bruk av dette begrepet videre, sier adm. direktør Paul Jordahl i Orkla Foods Norge i pressemeldingen.

I ukens avis forteller Dagligvarehandelen om Øystein Rists planlagte syv mil lange sykkeltur fra fiskemottaket til makrell i tomat-fabrikken på Sunnmøre, for å bevise at produktet er kortreist.

– Det blir vel avlyst nå, som rettssaken ikke blir noe av?

Saken fortsetter under annonsen

– Nei, er du gal! Når du har lovt sunnmøringer makrell i tomat langs veien, og attpåtil gratis, går det ikke an å avlyse. Jeg sykler! forsikrer Rist.

Inngår forlik

Ledige stillinger – Dagligvarejobb