Dommerne i Det Norske Måltid er i full sving i Stavanger: Tonje Holtungen (til venstre), Frode Selvaag, Tommy Raanti (prepper for juryen), Maj-Britt Aagaard, Runa Kvendseth og Jan- Erik Hauge.

Kristin Austigard | Det Norske Måltid

 
Det Norske Måltid

Over 200 produkter kjemper om 13 priser

Publisert: 26. august 2021 kl 09.55
Oppdatert: 27. august 2021 kl 08.10

15. august gikk påmeldingsfristen ut. I disse dager jobber juryen på spreng i Måltidets Hus i Stavanger med å plukke ut årets delfinalister i de 13 kategoriene. Disse offentliggjøres 3. september.

Høyt nivå

– Vi har i år i overkant av 200 påmeldte produkter og vi er veldig fornøyd med deltakerne. Det er kvalitetsprodusenter i alle kategorier, sier daglig leder Kristin Austigard i Det Norske Måltid til Matindustrien.

Hun forteller at dommerne er imponert over nivået i årets konkurranse og gleder seg over å se utviklingen som finner sted blant norske mat- og drikkeprodusenter.

– Vi blir stolt av å se de flotte produktene og har utrolig respekt for alt arbeidet som ligger bak hvert enkelt av dem. Så det er med stor ydmykhet vi vurderer hvert enkelt produkt, sier Austigard.

Tonje Holtungen i juryen vurderer lukt, et av mange kriterier i juryens smaksarbeid. Foto: Kristin Austigard | Det Norske Måltid

 

LES MER | Her er de 13 vinnerne i Det Norske Måltid 2020

Saken fortsetter under annonsen

Avgjørelsen tas i Svolvær

Årets delfinalister går videre til delfinalene i Trondheim fra 21. – 23. september, der en ny jury skal vurdere produktene.

– Her kåres årets finalister, topp tre i hver kategori. Hvem som vinner kategoriene, avgjøres av finalejuryen, som i år skal jobbe i Svolvær den 20. oktober, forklarer Austigard.

Vinnerne offentliggjøres først under selve finalearrangementet i Stavanger 3. februar 2022.

Flest påmeldte fra Vestland

Hun skulle gjerne hatt med flere fra landets nordligste fylker, men påpeker at de som er med er «av ypperste klasse».

Vestland, Trøndelag og Rogaland er topp tre på fylkeslista over antall påmeldte produkter.

Saken fortsetter under annonsen

I juni i år lanserte Det Norske Måltid også et smakskart, som skal gjøre det enklere for matinteresserte å finne veien til prisvinnende mat- og drikkeprodusenter. 

Ingen sunnhetspriser i år

Under finalen for sesong 13 i februar delte også Helsedepartementet ut intensjonsavtalens utmerkelse for sunnere produkter og sunnere markedsføring. Departementet velger denne gangen å dele ut prisene i egen regi. Helse- og omsorgsministeren deler ut prisene under et åpent seminar i regi av intensjonsavtalen 7. desember 2021.

Om Det Norske Måltid

  • Siden 2020 et nasjonalt omdømmearrangement for norsk mat og drikke, og et viktig ledd i arbeidet med å utvikle Matnasjonen Norge. Produktene må være tilgjengelig for salg for allmennheten.

  • Deltakelse i konkurransen kan ha stor betydning fordi det bidrar til økt vekst, kompetansebygging og synliggjøring av norske mat- og drikkeprodusenter.

  • Den årlige finalen i Stavanger får gjerne stor nasjonal oppmerksomhet, og deles 3. februar 2022 ut for 14. gang.

 

Ledige stillinger – Dagligvarejobb