Nyheter

Q inviterer til julegrøtsending

På selveste julaften vil Q-Meieriene lose Facebook-følgerne sine gjennom tilberedningen av julegrøten – steg for steg.

Publisert Sist oppdatert

Veldig mange lager risengrynsgrøt til lunsj på julaften, og for noen av oss kan det bli en stressende affære. Derfor tilbyr Q-Meieriene en hjelpende hånd.

For å få med seg dette, må en sitte klar på julaften kl.10.00. Da kan man ta del i en times lang sending med Q-Meierienes egen kokk, Andrew Downing, som skal lage julegrøten fra start til slutt.

– Få ting er kjedeligere enn å skrape svidd grøt ut av kjelen når resten av familien er klar for å kjempe om mandelen. Derfor gjør vi oppgaven sammen med deg, slik at du kan senke skuldrene og nyte matlagingen, sier melkesjef Dag Gjertsen i Q-Meieriene i en pressemelding.

Underveis i sendingen vil Downing veilede seerne slik at de styrer unna de vanligste blemmene. I tillegg deler han tips og triks som skal sikre at grøten får den aller beste smaken.

– Lekende lett påstår han, men selv om fremgangsmåten i utgangspunktet er enkel, kan det likevel gå galt. Til og med for en profesjonell kokk.

– For å være helt ærlige, så brant vi grøten to ganger da vi skulle teste vår nye kjele. Vi valgte den basert på hva som ville ta seg best ut på kamera og ikke funksjon. Så husk for all del å bruke en tykkbunnet kjele som fordeler varmen jevnt – fargen på den har derimot ikke så mye å si, forteller han.

Q-Meieriene oppfordrer alle til å dele sine beste råd, smakskombinasjoner og innovative oppskrifter i kommentarfeltet gjennom sendingen.

– Vi vet at det finnes utallige måter å lage julegrøt på, og vi gleder oss til å se hva Q-fansen kommer med. La oss inspirere hverandre, oppfordrer melkesjefen.

– Dersom du skulle sitte igjen med rester, har vi selvsagt flere ulike matredderoppskrifter på lur, også. Så følg med på julaften kl.10.00, avslutter Gjertsen.

Powered by Labrador CMS