– Jeg ber folk handle som normalt. Butikker og apoteker holder åpent som før, sier landbruksminister Olaug Bollestad (KrF). Foto: Vidar Ruud, NTB

 

 

Bollestad ber folk unngå hamstring

– Det er ikke mangel på mat

Publisert: 23. januar 2021 kl 09.39
Oppdatert: 24. januar 2021 kl 18.47

– Om vi begynner å tømme hyllene så blir det en større forflytning av folk. Om vi kan holde oss i ørene, fordeler vi dette på alle, sier Bollestad til NTB.

Hun forteller at hun gjennom hele pandemien har hatt jevnlig kontakt med hele næringen, fra bonde til butikk. 

– Folk skal vite at det er store sentrale lagre, korte avstander og ikke mangel på mat. Jeg ber folk handle som normal. Butikker og apoteker holder åpent som normal, sier hun. 

Unngå hamstring

Allerede fredag var Rema 1000 ute og ba kunder på Østlandet unngå hamstring, til tross for de da varslede innstrammingene etter utbruddet av den britiske koronavarianten.

Trond Bentestuen gir seg som adm. direktør i Rema 1000 Norge. Foto: Lise Åserud, NTB

– Vi har sett tilløp til hamstring. Det er helt unødvendig. Lagrene er fulle og vi forsterker alle tiltak på vår forsyningsterminal på Vinterbro, sa administrerende direktør Trond Bentestuen i Rema 1000 til NTB fredag.

– Det viktigste nå er at kundene sprer handlingen slik at de kan holde avstand, i tillegg til god håndhygiene og bruk av munnbind, sa han.

Annonse

– Nok varer til alle

Coop merket litt økning i trafikken på ettermiddagen på fredagen, men ikke noe tilløp til hamstring.

 

Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef

 

– Vi kommer til å holde butikkene våre åpne som normalt, og det er derfor ikke behov for å hamstre matvarer. Det er nok varer til alle, skriver kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop i en e-post til Dagligvarehandelen. 

Kristiansen skriver videre at det er viktig at alle fortsetter å følge smittevernreglene.

– Ha god håndhygiene og benytt deg av hånddesinfeksjon før du går inn i butikken. Følg kommunens påbud om munnbind. Hold tilstrekkelig avstand fra andre kunder og ansatte, og benytt hele åpningstiden til butikken slik at vi får spredt handelen mest mulig. Vi ber også om at man drar på handletur alene uten resten av familien, slik at det ikke blir flere kunder i butikken enn nødvendig.

Kundeverter

I en sms til Dagligvarehandelen skriver kommunikasjonssjef Kristine Aakvaag Arvin i Kiwi at flere av deres butikker i de berørte kommunene hadde stor vekst i omsetningen fredag. 

Foto

Kommunikasjonssjef Kristine Aakvaag Arvin i Kiwi.

Annonse

– Vi går ikke ut og advarer mot hamstring, fordi vi tror slike advarsler virker mot sin hensikt. Vi opplevde heller ikke hamstring på samme måte som i mars, men erfarte heller at det var mange som valgte å storhandle på en gang, skriver Aakvaag Arvin.

Hun forsikrer at kjeden har god varetilgang i hele landet, og at butikkene får levert varer som normalt. 

– Vår oppfordring til kundene er å holde seg oppdatert på de retningslinjer som gjelder i sin kommune. Vi har etablert gode rutiner for smittevern, og vårt viktigste fokus nå er å sørge for trygge butikker. I berørte kommuner har vi kundeverter som regulerer antall kunder inne i butikken.

Ledige stillinger – Dagligvarejobb