Nyheter

Leder av Dyrevernmerket, veterinær Helle Haukvik, og eggprodusent Kåre Johnny Berg. Foto: Dyrevernalliansen

Rema først med Dyrevernmerket på egg

I dag mottok Kolonihagen, en av Rema 1000s egne merkevarer, Dyrevernmerket for sine økologiske egg.

Publisert Sist oppdatert

Dyrevernmerket er den eneste merkeordningen som utelukkende handler om dyrenes ve og vel, og målet med merket er å bedre livet til flest mulig dyr. Eggene fra Kolonihagen er de første i Norge som får stemplet av Dyrevernalliansen.

– Vi synes det er stor stas at en av våre egne merkevarer blitt anerkjent for arbeidet sitt med dyrevelferd. Dyrevelferd er et viktig satsningsområde for Rema 1000, fordi vi ser at stadig flere av våre kunder over hele landet etterspør sunnere og mer bærekraftige varer, sier, sier bærekraftsansvarlig Kaia Andresen i Rema 1000 i en pressemelding.

Dyrevernalliansen på sin side er fornøyd med å endelig kunne gi Dyrevernmerket til en eggprodusent. Tidligere er merket gitt til en håndfull andre aktører, blant annet kylling- og osteprodusenter. Kolonihagens grisebønder var de første som kvalifiserte og tok i bruk Dyrevernmerket på gris.

Ifølge Dyrevernalliansen er det viktigste kriteriet aktører må oppnå for å få Dyrevernmerket dyrenes mulighet for tilgang til vinterhage og luftegård. Vinterhage gir hønene mulighet til å få frisk luft, tilgang til dagslys, og skifte av miljø ved at de kan bevege seg mellom ulike soner innendørs i hønsehuset og utendørs i vinterhagen. Vinterhagen beskytter også mot smitte.

Kolonihagen er ikke mindre begeistret over å være de første i Norge som kan smykke seg med Dyrevernmerket på eggene.

– Disse eggene er vi stolte av og de representerer alt Kolonihagen står for. Dette motiverer oss til å fortsette arbeidet med å stadig forbedre dyrevelferden. Men vi må ikke glemme de tre fantastiske eggprodusentene. Dette er bønder med et helt unikt engasjement som går den ekstra mila for dyrene. Nå blir de anerkjent for arbeidet sitt og det er vi stolte å vise kundene, sier innovasjonsdirektør Arnt Ove Englund i Kolonihagen.

Powered by Labrador CMS