Nyheter

Stemningsskaper Sigrid Strætkvern i Ringnes er kursholder for serveringskundene.

Ringnes tilbyr gratis ølutdannelse til utelivskundene

Flere av Ringnes’ utelivskunder har det siste året etterspurt digital opplæring for sine ansatte. Frem til sommeren vil utelivskundene få tilgang til et digitalt kompetansekurs kostnadsfritt.

Publisert Sist oppdatert

– Det er veldig hyggelig å kunne tilby utelivskundene våre dette akkurat nå. Mange av dem har vært gjennom et krevende år med permitteringer og sviktende salg, og selv om et slikt kurs ikke gir dem gjestene tilbake, vil det forhåpentligvis bidra til å fylle dagen med meningsfull kompetansebygging, sier Eivind Sundt, som er direktør for Utelivsdelen av virksomheten til Ringnes.

Digitalt behov

Opplæringsprogrammet «Med øl i tankene» ble lansert i 2015. Kurset har vært populært, og så langt har rundt 1500 kunder og Ringnes-ansatte vært igjennom programmet. Da Norge ble rammet av pandemien våren 2020, ble det et behov for et digitalt kursalternativ.

– Vi har valgt å bruke både tid og ressurser på å lage et digitalt program av høy kvalitet, og det er derfor veldig tilfredsstillende å endelig kunne presentere et profesjonelt digitalt opplæringsprogram for bartendere, servitører, hovmestere, barbacks og andre i utelivsbransjen, sier stemningsskaper Sigrid Strætkvern i Ringnes, som hadde ansvaret for å utvikle «Med øl i tankene»-programmet og som nå har sørget for at det er digitalisert.

Ulike nivåer

Hun forteller at kompetanseprogrammet «Med øl i tankene» har tre ulike nivåer; Ølentusiast, Ølambassadør og Ølsommelier. Programmet er kvalitetssikret av to høgskoleprofessorer.

– Kursene vi har utviklet i Ringnes har blitt global standard for Carlsberg Group i mer enn 20 land over hele verden, og rundt 8500 ansatte i Carlsberg har vært igjennom ett eller flere av programmene, sier Strætkvern.

Det nye digitale kurset for utelivsbransjen er et fullverdig ølentusiastkurs og kan påbygges videre til ambassadør- og sommeliernivå. For å gjennomføre kursene kan serveringsstedene kontakte sin salgskonsulent i Ringnes.

Powered by Labrador CMS