Nyheter

Selbu Blå Kraftig fikk tildelt Spesialitet, merket for lokalmat i særklasse. F.v : Adm.dir i Stiftelsen Norsk Mat, Nina Sundqvist, ordfører i Selbu Ole Morten Balstad og meierisjef Heidi Kristin Mathisen. Foto: Stiftelsen Norsk Mat

Selbu Blå Kraftig tatt opp i blåmuggosteliten

Selbu Blå Kraftig har tatt steget opp i blåmuggosteliten, og kvalifisert seg til merkeordningen Spesialitet.

Publisert Sist oppdatert

– I dag har jeg gleden av å tildele Spesialitet-merkeordningen for lokalmat i særklasse, til en vellaget ost i verdensklasse. Da snakker vi selvsagt om Selbu Blå Kraftig, ystet på lokal melk fra området, og en av våre lokale stoltheter, sa ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, under et arrangement på Tine Meieriet Selbu, fredag.

Ulike varianter av blåmuggosten Selbu Blå har vunnet medaljer både i NM og VM i ost. Med Selbu Blå Kraftig traff Tine blink hos den matfaglige juryen, som bestemmer hvem som kommer gjennom nåløyet og kvalifiserer for merkeordningen Spesialitet.

– Vi ville lage en litt kraftigere utgave, og med den historien og kunnskapen vi har fra mange års arbeid med blåmuggkultur og selbumelk, så har vi lagd en ost vi mener er i verdensklasse, sier meierisjef Heidi Kristin Mathisen fra Tine Meieriet Selbu i en pressemelding.

I juryens begrunnelse fremheves det at osten har en avrundet, men klassisk blåmuggduft. Den har en fyldig smak som er akkurat passe stram «i midten» slik en god blåmuggost skal være.

– Selbu Blå Kraftig er enda et bevis på hvor god fagkunnskap ysterne i Trøndelag har. Vi har jo etter hvert flere fantastisk gode blåmuggoster i fylket, sier administrerende direktør Nina Sundqvist i Stiftelsen Norsk Mat i en melding.

Powered by Labrador CMS