Annonse
– Om dere klarer å være konkurransedyktige på pris, tror jeg dette kan bli veldig bra, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (til høyre) til Lofotprodukt-sjef Øystein Rist, i anledning lanseringen av kjøttdeig av laks.
Fiskeriministeren om laksekjøttdeig

– Senker terskelen

– Det virker som mange tror at å lage fiskemiddag er mer komplisert enn det er, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.

Mandag deltok han på den offisielle lanseringen av Lofotprodukts kjøttdeig av laks, som fant sted på restauranten Vaaghals i Oslo. Produktet er laget av ren laks, og formålet er å få forbrukerne til å bytte ut kjøttdeig av rødt kjøtt med laksekjøttdeig i kjente og kjære retter. 

– Vi har jobbet med dette produktet i to år, og tror vi er i ferd med å knekke en kode. For noe vi har lært oss etter 27 års produktutvikling, er at det vanskeligste av alt er å endre forbrukernes vaner. Men dette er «byttetrikset»; forbrukerne skal lage noe de allerede kan, og bare bytte ut ku med laks, sier Lofotprodukt-sjef Øystein Rist.

– Åtte av ti nordmenn sier de ønsker å spise mer sjømat, men sliter med å få det til. Med byttetrikset tror vi det kan gå, legger han til.

Aktuelle retter å bytte ut kua mot laksen, er ifølge Rist for eksempel taco, lasagne, burgere og pizza.

Satsingen er søt musikk i statsrådens ører.

– Vi bruker veldig mye penger hvert år på å få unge til å få smaken på fisk. Og det som i alle fall er sikkert, er at i alle barnehager hvor vi har «Fiskesprell», så er favoritten lakse-taco.

Fiskesprell er et nasjonalt kostholdsprogram som har som mål å øke sjømatkonsumet blant barn og unge. Sammen med ansatte i barnehage og skole ønsker myndighetene å gjøre sjømat til et naturlig valg for fremtidige generasjoner.

– Når det gjelder laksekjøttdeigen, føler jeg meg kallet til å sitere en kjent kommunistleder. Kinas tidligere leder Deng Xiaoping sa at det er det samme om katten er svart eller hvit, bare den fanger mus. Det samme gjelder her. Jeg tror dette produktet kan være med på å senke terskelen for å spise mer fisk. Om dere klarer å være konkurransedyktige på pris, tror jeg dette kan bli veldig bra, sier Ingebrigtsen.

Annonse
Annonse