Annonse
Senterpartiets Emilie Enger Mehl etterlyser tydeligere merking av matvarer som er importert fra EU. Et salmonellautbrudd som har spredt seg til flere kommuner, er knyttet til storfekjøtt fra Tyskland. Foto: Berit Roald, NTB

Senterpartiet vil ha tydeligere merking av mat fra EU

– Det burde vært forbudt å selge norsk og importert kjøttdeig i samme emballasje. Tysk kjøttdeig i norske butikkhyller burde merkes med et stort EU-flagg, sier stortingsrepresentant Emilie Enger Mehl (Sp).

Nylig fremmet partiet forslag i Stortinget om å forby salg av importert mat i samme emballasje som norskprodusert mat, samt et krav om merking av antibiotikaforbruket i produksjon av kjøtt- og melkeprodukter. Regjeringen stemte imot forslaget.

– På Vinmonopolet flagges det tydelig med opprinnelsesland på butikkhylla. Da er det merkelig at man nesten må ha lupe for å se om det står Tyskland eller Norge med liten skrift på kjøttdeigpakka, sier Mehl.

– Norge er i verdenstoppen på mattrygghet og lav antibiotikabruk i matproduksjonen. Tyskland og EU sliter derimot med skyhøyt forbruk, som øker trusselen for antibiotikaresistente bakterier, sier Mehl, som kaller det «hårreisende» at vi øker importen av matvarer fra EU.

(©NTB)

Annonse
Annonse