Hver kandidat må sende inn en unik og personlig oppskrift, med bilde av en skreimølje-ganefryd og en freestyle-rett med klippfisk og gulrot. Foto: K Rypeng

Nyheter

Søker kandidater til Årets unge kokk

Skreimølje og tang, klippfisk og vinterlagrede grønnsaker. I innsendelsesoppgaven til Årets unge kokk 2021 utfordres kandidatene til å modernisere den norske tradisjonsmaten.

Publisert Sist oppdatert

Konkurransen Årets unge kokk retter seg mot kokker under 25 år, og skal arrangeres i oktober. For å bli en av kandidatene, må de unge kokkene først overbevise juryen fra det norske Bocuse-akademiet om at de besitter den nødvendige fagkunnskapen og de personlige egenskapene som kreves for å hevde seg.

Fristen for årets innsendelsesoppgave er 2. april 2021.

– Blant de obligatoriske råvarene i oppgaven står vinterlagret gulrot og mandelpotet, vellagret norsk klippfisk, meierifløte og smør, råvarene i en klassisk skreimølje, samt valgfri tang. Dette er råvarer som har preget det norske kjøkkenet i all tid, og som derfor er en sentral del av vår matarv og tradisjonelle matkultur, sier faglig leder Tom Victor Gausdal i det norske Bocuse-akademiet i en pressemelding.

Som faglig leder blant Bocuse-kokkene i Akademiet, har han valgt ut årets innsendelsesoppgave.

– Det vi ønsker å utfordre kandidatene på, er hvordan disse råvarene vil se ut når de moderniseres til den matkulturen vi har i dag, forteller Gausdal.

Råvarene i innsendelsesoppgaven er i tråd med Stiftelsen Norsk Gastronomis konsept «Mat som forteller», der gode norske råvarer danner en ramme for kulinariske fortellinger, bærekraft, inspirasjon og matglede.

Hver kandidat må sende inn en unik og personlig oppskrift, med bilde av en skreimølje-ganefryd og en freestyle-rett med klippfisk og gulrot.

Powered by Labrador CMS