Nyheter

– Dere er i en liten celeber gruppe med Spesialitetsmerket, sa Ordfører Hanne Opdan under tildelingen av merket til Oppegård Brus.

Spesialitetsmerket til bringebærbrus

Oppegård Brus startet som en elevbedrift. Nå har selskapet mottatt Spesialitetsmerket for bringebærbrusen sin.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har alltid visst at vi har et godt produkt. Dette viser at produktet er så godt at det gikk igjennom hos fagpersonene i fagjuryen også, sier Lars Bergene i Oppegård Brus i en pressemelkding.

Sammen med kameratene Fabian Mesgrahl og Andreas Barnholt Skuleberg startet han Oppegård Brus som en elevbedrift, og siden har bruseventyret bare rullet for de hardtarbeidende ungdommene.

– Vi har lært mye, og fått erfaringer vi ikke kunne lært på noen annen måte, forteller Andreas Barnholt. Og Fabian Mesgrahl nikker. – Alt går ikke alltid helt etter planen. Vi har nok møtt på de fleste problem vi kunne ha møtt på!

Spesialitetsmerkets fagjury, ledet av ingen ringere enn den kjente kokken Harald Osa.

  • Her er noen av tilbakemeldingene på bringebærbrusen fra Spesialitetsmerkets fagjury som Oppegård Brus kan ta med seg videre:
  • God duft og kullsyre. Ryddig bringebærsmak, ikke for søt og ikke for syrlig. God!
  • Brusen luktet svært bra.
  • Smaken av bringebær og sommer. Fin naturlig farge og naturlig smak.
  • Nydelig farge i glasset. Lukter godt av bringebær, frisk og ren duft av bær. Frisk i smaken, ikke for søt.
  • Fin farge som sender assosiasjoner til bringebær. Tydelig og frisk lukt av bringebær.

– Dette er veldig moro! Vi jobber med å utvide smaksrepertoaret vårt, aller helst med lokale råvarer. Det er viktig for oss å ha høy kvalitet på produktene, og være det lille ekstra til små individuelle utsalgssteder. Og det er nettopp det Spesialitetsmerket viser, sier de stolte gutta i Oppegård Brus.

Powered by Labrador CMS