Nyheter

Stjernedryss over Gårdsost fra Namdalen

The International Taste Institute i Brussel har tildelt Superior Taste Award med to stjerner til Synnøves nye Gårdsost fra Namdalen og til Synnøves Rabagast.

Publisert Sist oppdatert

The International Taste Institute, som består av 200 kokker fra prestisjefylte kulinariske institutt i hele Europa, vurderer produkter fra hele verden basert på smak, utseende og kvalitet. Det er andre gang på to år at oster fra Synnøve får annerkjennelsen International Taste Awards

– Vi lager god norsk ost til vanlig folk. Vi leker med ulike kulturer og tester ut ulik lengde på lagring, sier sjefsyster og ostenerd Rune Rædergård i Synnøve i en pressemelding.

– Målet skal alltid være en ost som holder internasjonal standard og som vanlig folk kan like, supplerer Alexandra Maubant de Ita, som er sjefkokk i Synnøves morselskap Scandza.

Ost vokser ikke på trær.

– Vi kan ost i Norge også. Vi er veldig stolte over at våre nyeste oster har blitt anerkjent på internasjonalt nivå. Det viser hvordan Synnøve kan være en stolt norsk osteprodusent som jobber med å fremme det unike norske høykvalitetslandbruket, sier de Ita.

De premierte ostene er laget på Synnøves anlegg i Namsos. Gårdsost er utviklet i samarbeid med melkebønder fra området, Marit og Johnny på Ner-Brørs Gård og Mona Renate på Eid Gård.

– Ost vokser ikke på trær. Det er viktig for oss i Synnøve å løfte frem bonden. Uten dem hadde det ikke vært noen Synnøve. Samarbeidet med de lokale bøndene har vært fantastisk. Det har like mye lidenskap for produktet som det vi har. Da må det bli bra, sier Rædergård.

Powered by Labrador CMS