Annonse
Landbruks- og matminister Olaug Bollestad gleder seg over søkertallene til høyere utdanning i matfagene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Landbruks- og matminister Olaug Bollestad gleder seg over søkertallene til høyere utdanning i matfagene. Foto: Stian Lysberg Solum | NTB  

Stor interesse for mat i høyere utdanning

Interessen for landbruksfag og andre grønne utdannelser holder seg stabilt.

– Jeg er glad for at det fortsatt er stor interesse for å ta en høyere utdannelse innen grønne fag. Det grønne skiftet og utvikling av landbruket i årene fremover er avhengig av dyktige fagfolk og høy kompetanse innenfor en rekke fagområder, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad i en pressemelding. 

Viktig for Matnasjonen Norge

– I år er det også spesielt gledelig at det er økning i antallet førstevalgssøkere til matvitenskap og andre matrelaterte fag i høyere utdanning, og at det er flere som ønsker å bli lærere i matfagene i videregående skole. Det lover godt for å møte noen av de utfordringene som utvalget for økt rekruttering til mat- og måltidsbransjen framholdt i rapporten jeg fikk overlevert tidligere i år. Dette er gode nyheter i arbeidet med å bygge Matnasjonen Norge fremover, sier Bollestad.

LES MER | 24 tiltak for økt rekruttering

Mange fag øker

Søkertallene til de landbruksrelaterte grønne utdannelsene har samlet sett holdt seg stabile fra rekordåret i fjor til i år. Agronomiutdannelsen (Høyskolen Innlandet) hadde en kraftig økning fra 2019 til 2020, og økningen fortsetter i år.

Årsstudium i økologisk landbruk, som er et nettbasert deltidsstudium over to år, blir stadig mer populært med over 240 søkere i år.

Matvitenskap og andre matrelaterte fag har samlet sett en økning på nær 40 prosent.

 

Annonse
Annonse