Nyheter

Daglig leder Heidi A. Aasli i Aanerud Bakeri tror hun kommer til å selge halvparten så mange fastelavnsboller som i fjor.

Trippel merkedag gir ikke trippel omsetning

Bakeri- og konditorbransjen har merket koronapandemien godt. Når morsdag, fastelavn og valentinsdag faller på samme dag, kan drahjelpen fra disse merkedagene i februar bli mindre.

Publisert Sist oppdatert

Ettersom både morsdag, fastelavn og valentinsdagen vanligvis er ekstra gode omsetningsdager hver for seg, merker de norske bakeriene og konditoriene det godt på februartallene. Løsningen kan være å feire litt både før og etter med bakst og kaker fra det lokale bakeriet.

– I fjor solgte vi rundt 500 boller i fastelavnshelga. I år tror vi salget blir halvert, sier daglig leder Heidi A. Aasli i Aanerud Bakeri i en pressemelding. Håndverksbakeriet, som har 100-årsjubileum i år, har utsalg på Årnes og Jessheim.

Aanerud Bakeri kom seg gjennom den første smittebølgen, selv om de var preget av permitteringer og redusert aktivitetsnivå. Andre smittebølge traff hardere.

Foto Daglig leder Heidi A. Aasli i Aanerud Bakeri.

– Min oppfatning er at folk i mindre grad enn på vårparten i fjor unner seg godsaker fra bakeriet som trøst i en tung tid. De har kanskje konkludert med at situasjonen kommer til vare en stund, og at de ikke kan trøstespise over lang tid, sier Aasli.

Fagsjef Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn sier det er mange bakerier i Norge som har lignende erfaringer som Aanerud Bakeri. Hun oppfordrer de som er opptatt av et levende lokalt næringsliv til å støtte sitt lokale bakeri ved å bestille kaker og bakst både før og etter søndagen som har tre merkedager i ett.

– I år kan man absolutt feire både litt på forskudd og etterskudd med bakst og kaker fra sin lokale baker. Som andre lokale bedrifter trenger bakeriene den drahjelpen de kan få, sier Nordbø i en melding.

Hun minner også om at mange bakerier har nettbutikker som tilbyr levering av kaker eller henting i butikk.

– Det gjør det mye enklere å kunne bestille en oppmerksomhet dersom man har en mor eller venn som bor et annet sted i landet, sier Nordbø.

Powered by Labrador CMS