Annonse
Espen Nakstad tror nordmenn kan dra på handletur til Strømstad og de andre handelsstedene langs svenskegrensa i juni. Foto: Geir Olsen, NTB
Nakstad

Tror nordmenn kan reise på harryhandel igjen i juni

Den assisterende helsedirektøren sier til Dagbladet at det vil bli mulig å reise når smittetrykket går ned, eller når et vaksinesertifikat er på plass.

– Det er kanskje ikke så lenge til. Jeg tror kanskje det blir allerede i juni-måned. Det blir spennende å se hvor vi står når vi kommer dit. Jeg vet ikke, men håper og tror det går i den retningen i juni-måned. Da kan alt ha blitt lettere, sier Espen Nakstad.

Butikkene i Strømstad og de øvrige handelsstedene langs grensa mot Norge har slitt tungt etter at det ble innført strenge reiserestriksjoner på grunn av pandemien.

Samtidig har omsetningen i norske dagligvarebutikker og Vinmonopolet økt kraftig som følge av bråstoppen i grensehandelen og taxfree.

Mandag slapp Virke en rapport som beregner at omsetningen i dagligvarebutikkene i grensehandelsområdet, som defineres som de tidligere fylkene Akershus, Oslo, Sør-Trøndelag, Vestfold og Østfold, økte med 5,8 milliarder kroner i fjor. Omsetningen til Vinmonopolet økte med 2,8 milliarder kroner på grunn av stansen i grensehandelen.

(©NTB)

Annonse
Annonse