Byrådet i Oslo fjerner skjenkebevillingsgebyret og gir gratis utleie av gategrunn til servering og varehandel ut året. 

Stian Lysberg Solum | NTB

 

Uteservering og gatehandel får drahjelp i Oslo

NTB
Publisert: 29. mars 2021 kl 14.40
Oppdatert: 30. mars 2021 kl 08.19

– Serverings- og utelivsbransjen og handelsstanden er fortsatt i en enormt krevende situasjon. Fjerning av bevillingsgebyret er et treffsikkert tiltak som gir en økonomisk lettelse for alle med skjenkebevilling, sier næringsbyråd Victoria Marie Evensen (Ap) i Oslo.

Byrådet fjernet gebyret i sin helhet for 2020. Ved også å kutte omsetningsavgiften for 2021, gir dette en samlet lettelse på rundt 40 millioner kroner, heter det i en pressemelding fra kommunen.

Handelsnæringen har i likhet med serveringsnæringen en vanskelig økonomisk situasjon. Derfor fjernes også leien av gategrunn til uteserveringer og de butikkene som leier gategrunn for salgsplasser.

– Så snart vi kan starte en gradvis gjenåpning av byen, og det blir varmere vær, blir det større behov for utearealer både til servering og handel. Jeg er glad for at dette ikke skal utgjøre en ekstra kostnad for et allerede hardt prøvet næringsliv, sier Evensen.

Byrådet ser også på muligheten for en utvidet bruk av gategrunn til uteserveringer og andre aktiviteter i byen når byen igjen gradvis kan gjenåpnes.

 

 

Saken fortsetter under annonsen