Nyheter

Veganske cheez doodles

I Sverige lanserer Orkla OLW cheez doodles i vegansk variant i uke 33. Det er usikkert om de også vil finne veien til norske butikkhyller.

Publisert Sist oppdatert

Den plantebaserte trenden i Sverige er fortsatt sterk, også på snacksfronten. Bare det siste året har OLW presentert flere veganske nyheter, som linsechips og bønneboller. Og nå kommer også en vegansk variant av storselgeren cheez doodles: OLW cheez doodlez Vegan.

Produktet, som i hovedsak består av sprø maisbuer, har ifølge produsenten en smak av mild cheddarost. Men krokene er altså helt veganske og laget helt uten ost.

Veganvarianten kommer i poser på 200 gram, og produseres i snacksfabrikken i Filipstad i Värmland. Emballasjen består av fossilfri plast laget av furuolje, så her har Orkla satset plantebasert fra A til Å.

Men så til det store spørsmålet: Kommer veganske cheez doodles til Norge? Vi ringer kommunikasjonsdirektør Elisabeth Aandstad Ekheim i Orkla Norge. Etter å ha sjekket med teamet i Orkla Confectionery & Snacks, er svaret kort og godt:

– Vi har foreløpig ingen planer om å lansere et sånt produkt i Norge.

Døren er med andre ord ikke lukket, men du finner neppe dette produktet i sortimentet hos din kjede på denne siden av nyttår.

Powered by Labrador CMS