Nyheter

DLF Innovasjonspris ble tildelt Haugen-Gruppen AS for Old El Paso Tortilla Pockets. Foto: Kilian Munch / DLF

Vinnerne av årets DLF Utmerkelser

DLF Samfunnsansvarspris gikk til Mere Mat for Fremtidens ferdigmat, DLF Innovasjonspris ble tildelt Haugen-Gruppen for Old El Paso Tortilla Pockets og DLF Merkevarepris ble tildelt Ringnes for Frydenlund.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag 21. oktober ble vinnerne av DLF Utmerkelser 2021 kåret på DLFs høstmøte.

– Vinnerne av DLF Utmerkelser er strålende eksempler på hva merkevareleverandørene bidrar med som verdiskapere og samfunnsaktører. Årets vinnere og finalister viser bredden av våre medlemmers betydelige bidrag til marked og samfunn. Dessuten viser kåringene at både små og store bedrifter kan være av de aller beste og vise vei som gode eksempler for bransjen, sier Helge Hasselgård, administrerende direktør i DLF, i en pressemelding.

Markevarepris

DLF Merkevarepris ble tildelt Ringnes AS for Frydenlund.
Juryens begrunnelse: Årets vinner av DLFs Merkevarepris har tatt utgangspunkt i en etablert merkevare, og utviklet den videre. De har tatt en rolle som brobygger i en kategori som er i vekst, og vist hvordan en merkevare både kan håndtere tradisjonelle verdier og nye trender på en god måte. Merket har utviklet seg fra å være et lokalt Oslo-produkt til å bli en nasjonal merkevare, til tross for begrensede mulighet for markedsføring. Produktet har bidratt sterkt til omsetnings- og kategorivekst, og gitt forbruker enda flere valgmuligheter i en kategori som fortsatt er i utvikling.

Innovasjonspris

DLF Innovasjonspris ble tildelt Haugen-Gruppen AS for Old El Paso Tortilla Pockets.
Juryens begrunnelse: Årets vinner av DLFs Innovasjonspris har kommet opp med en nyskapende og populær løsning på et reelt forbrukerbehov. Innovasjonen leverer både på forenkling i den typiske brukssituasjonen, samtidig som den åpner opp for nye brukssituasjoner. Resultatene viser at årets vinner har tilført både verdi og vekst til kategorien. Produktet har tatt utgangspunkt i forbrukerinnsikt og tydelige forbrukerønsker, og har på rekordtid blitt en bestselger i sin kategori. I tillegg gir emballasjeløsningen mulighet for å porsjonere forbruket og gjør det dermed lettere å unngå matsvinn. Produktet har også tilført verdi og engasjement både hos forbruker og handelen.

Samfunnsansvarspris

DLF Samfunnsansvarspris ble tildelt Mere Mat for Fremtidens ferdigmat.
Årets vinner av DLF Samfunnsansvarspris skårer høyt på flere kriterier. Bedriften har gjort det meste riktig helt fra start. Basert på en misjon om bedre folkehelse og tydelige bærekraftmål, leverer de smarte og sunne produkter med minst mulig miljø- og klimaavtrykk. De tenker sirkulær økonomi med redusert matsvinn og optimal emballasje, og de setter lokale råvarer høyt på agendaen. De har bevist at det går an å få til mye med begrensede ressurser, og er et eksempel til etterfølgelse for både små og store leverandører. Bedriften har virkelig satt bærekraftig suppe på agendaen.

Powered by Labrador CMS