Nyheter

Kathrine Sandvold Lundgren og Arild Gaasvik driver Vuku gårdsmeieri. Foto: Peder Ebbesen

Vuku gårdsmeieri er Årets lokalmatgründer

Vinneren av Årets Lokalmatgründer 2021 er Vuku gårdsmeieri.

Publisert Sist oppdatert

Vuku gårdsmeieri i Verdal i Trøndelag lager ikke bare mozzarella, men også ulike kremoster. De har også sin egen brunost, som lages av mysen de sitter igjen med etter å ha laget mozzarella.

– Vi blander italienske og norske ystetradisjoner, ved å lage mozzarella og brunost av den samme melka – det synes vi er ganske fantastisk! Tror ganske sikkert at disse produktene ikke har blitt laget av den samme melka før! sier Kathrine Sandvold Lundgren, som sammen med Arild Gaasvik driver Vuku gårdsmeieri.

Juryleder Hilde Charlotte Solheim mener Vuku gårdsmeieri er en meget god representant for utviklingen av det osteeventyret Norge har opplevd de siste 15 årene.

– Vuku gårdsmeieri skaper noe nytt, bygget på det beste vi har fra før. De bidrar også til lokal stolthet og har bygget opp et lokalt servicetilbud som gjør deres eget lokalsamfunn mer attraktivt. For Kathrine og Arild var det viktig å skape arbeidsplasser på både gården og i lokalsamfunnet, men de satt med en liten frykt for bygdedyret da de etablerte en egen kafé i bygda. Heldigvis opplevde de det motsatte, at bygdedyret ble et trekkdyr, sier Solheim i en pressemelding.

Prisen Årets Lokalmatgründer er blitt delt ut siden 2015. Konkurransen har vurdert nærmere 200 kandidater og har valgt ut finalister som tusenvis av forbrukere har fått kunne stemme fram gjennom årene. Meny og Hanen har ønsket med prisen å støtte opp under og løfte fram spennende aktører innenfor norsk lokal mat og drikke. Fokus er på entrepenørskapet og nyskapningen som gründerbedriften representerer. Juryen er en fagjury som velger ut fire finalister på bakgrunn av forslag fra publikum, og har i år i tillegg til Hilde Charlotte Solheim bestått av Eivind Haalien, kategorisjef lokalmat og spesialiteter i NorgesGruppen, Anne Jødahl Skuterud, styreleder i Felleskjøpet Agri, Geir Helge Espedalen, daglig leder i Dyrsku’n, og Bernt Bucher Johannessen, daglig leder Hanen.

Powered by Labrador CMS