I januar 2023 legges Tine-meieriet på Voss ned. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Foto

I januar 2023 legges Tine-meieriet på Voss ned. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

23 Tine-ansatte mister jobben på Voss

Publisert: 22. juni 2022 kl 13.11
Oppdatert: 23. juni 2022 kl 14.03

Styret i Tine har bestemt seg for å legge ned meieriet på Voss fra januar 2023. Det betyr at anlegget legges ned, skriver selskapet i en pressemelding.

Varslet på allmøte

Det er totalt 23 ansatte på meieriet, som alle blir rammet av at anlegget legges ned. Tine-sjef Christian Granlund sier at de kommer til å gå i dialog med hver av de 23 medarbeiderne om deres framtid.

Ifølge NRK fikk de ansatte beskjed på et allmøte tidligere i dag. Hovedstillitsvalgt Tor Otto Ullestad sier at beskjeden ble møtt med taushet og tomme blikk.

– Dette er en veldig tung dag. Vi hadde håpet i det lengste at det skulle være rom for drift på Voss, som er en stor melkekommune med kort avstand fra gård til foredling, sier Ullestad.

Feil om utenlandsk produksjon

Denne NTB-meldingen fra 22. juni innholdet denne formuleringen:

«Tine-meieriet på Voss driver med osteproduksjon. En av årsakene til at det blir lagt ned er at Tine flytter mye av produksjonen av ost utenlands.»

Dette er ikke korrekt.

Tine opplyser dette om bakgrunnen for nedleggelsen:

Da eksportstøtten for ost forsvant 1. juli 2020, valgte Tine å bygge meieri og etablere egen produksjon i Irland for å forsyne det internasjonale markedet med Jarlsberg. Dermed forsvant 10.000 tonn ost fra Tines anlegg i Norge. Etter å ha vurdert flere alternativer, besluttet Tine å bygge om meieriet i Elnesvågen. Vedtaket innebar også at meieriet på Voss ikke var med i de langsiktige planene, men skulle ha en rolle mens meieriet i Irland ble bygd og meieriet i Elnesvågen ombygd. Produksjonen er nå i godt i gang i Irland og i Elnesvågen er det full produksjon. Tine har nå altfor stor produksjonskapasitet på våre sju ysteri og det betyr høye faste kostnader.

(©NTB)

Ledige stillinger – Dagligvarejobb