Nyheter

Agra varsler prishopp

Konsernsjef Knut K. Heje i Agra, som blant annet står bak merkevaren Mills, varsler prisøkninger i tiden fremover.

Publisert Sist oppdatert

­Etter noen krevende korona-år, med stort press på produksjonen og tilgangen på råvarer, forventer Agra enda større utfordringer fremover. Ringvirkningene fra krigen i Ukraina, kombinert med flaskehalsene i verdens leveringskjeder gir økt leveringsrisiko, press på prisene og økte kostnader.

– Vår viktigste oppgave fremover blir å opprettholde høy servicegrad og samtidig sørge for at vi håndterer de kraftige råvareprisøkningene som treffer oss løpende. Vi ser at prisene på mange av våre viktigste innsatsfaktorer – som for eksempel rapsolje, egg, aluminium og ulike plastmaterialer – er mellom 30 og 125 prosent dyrere enn for ett år siden. Vi er derfor helt nødt til å øke prisene mer enn normalt fremover, sier konsernsjef Knut K. Heje i Agra i en pressemelding.

– Vi er ikke alene om dette og nær sagt alle industrier er påvirket. Heldigvis har vi en veldig dyktig organisasjon med utrolige flinke folk på alle nivåer, så vi forblir optimistiske på at vi skal klare oss bra i 2022, også, sier Heje.

Powered by Labrador CMS