Nyheter

Sist måned kjøpte Eurocash den kjente grensehandelsbutikken Eda Supermarket i utkanten av Charlottenberg. Torsdag åpner den i ny Eurocash-profil – etter sigende skreddersydd for nordmenn.

Åpner stor Eurocash-butikk i Charlottenberg

Torsdag åpner Eurocash et nytt og toppmoderne supermarked i Eda-Charlottenberg. Ifølge grensehandelskjeden ligger salget deres nå på nivåer som er høyere enn i samme periode før pandemien.

Publisert Sist oppdatert

­– Siden restriksjonene forsvant i februar, har vi sett en veldig fin utvikling i grensehandelen. I 3. kvartal hadde vi en høyere nettomsetning enn det vi hadde i samme periode like før pandemien i 2019. Det er derfor ekstra hyggelig å kunne tilby våre kunder en stor og ny toppmoderne Eurocash-butikk med de laveste prisene langs grensen nå, rett før julehandelen starter for alvor, sier administrerende direktør Johan Svensson i Eurocash i en pressemelding.

Det var i begynnelsen av oktober at Eurocash kjøpte Eda Supermarket, som ligger rett ved norskegrensen i Eda kommune i Värmland. Nå har den 5300 kvadratmeter store butikken gått gjennom en total ombygging og modernisering, i henhold til Eurocash sitt nye butikkonsept.

– Vi har valgt å beholde den svært populære kjøttdisken og har lagt til vårt nye konsept som er spesialtilpasset våre norske kunders behov og ønsker. Det betyr blant annet et mye bredere sortiment og en stor «Supergott-avdeling». Her finner grensehandlende nordmenn alt de trenger av mat og drikke på ett og samme sted til de beste prisene, hevder Eurocash-sjefen.

Eurocash er med sine syv store butikker langs hele grensen mot Norge – fra Storlien i Nord til Strømstad i sør – én av de største grensehandelsaktørene innenfor kategorien mat og drikke.

– I løpet av 2022 har vi hatt store prisøkninger på mat og drikke både i Norge og Sverige. Samtidig er det slik at prisforskjellene fremdeles er til dels store mellom de to landene. Det bekrefter blant annet VGs matbørs så sent som i oktober – hvor vi kom ut som den billigste matbutikken. Vi regner med at den positive utviklingen skal fortsette når julehandelen nå er i gang. Hos Eurocash skal vi ha de laveste prisene – også inn mot jul, understreker Svensson.

Eurocash-sjef Johan Svensson.

Ifølge Svensson har prisøkningene ført til at nordmenn på grensehandel har endret noe på handlemønsteret sitt.

– Vi ser at kundene i større grad velger de billigste alternativene i kategorier der det tidligere har vært viktigere med varemerket. Våre egne merkevarer som Garant og Eldorado har blitt enda mer populære. Samtidig er det slik at de som handler hos oss nå gjennomgående handler for større summer per kjøp enn de gjorde tidligere.

Eurocash feirer den nye butikken med en storstilt åpning og mange ekstra gode tilbud og andre overraskelser i perioden 24.-27.november. Den nåværende Eurocash-butikken i Charlottenberg blir stengt, men alle medarbeidere, både fra Eda Supermarket og den gamle Eurocash-butikken, er tilbudt ny jobb i det nye supermarkedet.

– Vi ser virkelig frem til å ønske nye og gamle kunder velkommen til vår nye butikk. Endelig kan vi tilby våre kunder i Charlottenberg en stor Eurocash-butikk med rett konsept, størrelse og sortiment, sier Eurocash-sjef Johan Svensson.

Powered by Labrador CMS