Nyheter

Årets butikkmedarbeider: Hvem overtar for Jamali?

I fjor ble Jamali Helaleddin ved Rema 1000 Hellerud kåret til Årets butikkmedarbeider. Nå er jakten på etterfølgeren i gang.

Publisert Sist oppdatert

– Det er tredje gangen vi gjennomfører kåringen Årets butikkmedarbeider, forteller Bunnpris-kjøpmann og styremedlem Knut Lislegaard i OHF Dagligvaregruppen.

Flotte ansatte

Alle kjøpmenn og butikksjefer som er medlemmer i Oslo Handelsstands Forening er invitert til å sende inn forslag på kandidater til prisen.

– Hva ser dere etter hos kandidatene?

– Vi ser etter dem som er pliktoppfyllende og yter mer enn forventet. I år har vi også et tilleggskrav om at vedkommende er ansatt i minst 50 prosent stilling, sier Lislegaard.

– Hva er formålet med prisen?

– Først og fremst å synliggjøre de mange flotte ansatte vi har i dagligvarehandelen. Men vi håper også at det å bli nominert kan være en motivasjon til å være lenge i bransjen.

Mystery shopper

I fjor var det Jamali Helaleddin ved Rema 1000 Hellerud som gikk til topps, mens Maria Senhaji Andersen ved Kiwi Hegdehaugsveien ble den aller første vinneren i 2020. Begge ble omtalt som de reneste unikum fra sine respektive sjefer, noe juryen sa seg enig i etter stikkprøvebesøk.

– Nå håper vi det blir mange gode kandidater å velge mellom, slik at jobben blir skikkelig vanskelig for oss i juryen, smiler Knut Lislegaard.

– Hvordan blir prosessen videre?

– Når alle søknadene er kommet inn, vurderer juryen alle kandidatene og plukker ut dem vi ser skiller seg ut. Deretter kontakter vi dem som har sendt inn nominasjonen for å få ekstra opplysninger. Til slutt reiser vi ut på en mystery shopper-runde hvor vi ser kandidatene i aksjon, før vi kårer endelig vinner.

Nytt skjema

Under de to tidligere kåringene har juryen merket seg at skriveferdigheter og overtalelsesevner ikke nødvendigvis er jevnt fordelt mellom dem som sender inn nominasjoner.

– Vi ønsker ikke at forslagsstillerens skriveferdigheter skal være utslagsgivende for hvem som vinner; vi vil jo kåre den beste kandidaten. Derfor har vi i år laget et standardisert skjema som skal gjøre det enkelt for alle å nominere, og som samtidig gjør det enklere for juryen å vurdere kandidatene opp mot hverandre, forteller Knut Lislegaard.

Til Årets butikkmedarbeider kan du nominere kandidater som jobber minimum i 50 prosent stilling, er lojal og serviceinnstilt, yter det lille ekstra og er en god ambassadør for butikken.

Fristen for å sende inn nominasjoner utløper 31. august, og litt senere på høsten vil man avsløre hvilke fem kandidater som er tatt ut i finalerunden.
Du kan melde på din kandidat her: https://www.ohf.no/s/nominasjon

­

Powered by Labrador CMS