Birgit Skarstein i Reitan-samarbeid
Foto

Birgit Skarstein og Ole Robert Reitan (Foto: Inger Sethov)

Birgit Skarstein inngår samarbeid med Reitan Retail

Publisert: 23. mai 2022 kl 13.36
Oppdatert: 23. mai 2022 kl 15.42

­Avtalen skal styrke Skarsteins rammer i OL-satsingen og sikre Reitan Retail en rollemodell og samfunnskontakt mens hun er aktiv idrettsutøver og videre som fast ansatt etter endt idrettskarriere.

Skarstein (33) har bred erfaring fra media, politikk og organisjonsliv, i Norge og internasjonalt. Blant en rekke ulike roller og verv, har hun vært representant for Arbeiderpartiet i Oslo bystyre fra 2015-2019, ledet Idrettsgallaen på NRK og i ti år vært medlem av Global Shapers, et initiativ for unge ledere i regi av World Economic Forum.

Skarstein er også en verdenskjent paralympisk utøver, både som roer og langrennsløper. Hun har konkurrert i fem paralympiske leker og ble i Tokyo i 2021 paralympisk mester i roing. Skarstein har vunnet 12 VM-medaljer, hvorav seks gull, satt flere verdensrekorder og vunnet verdenscupen sammenlagt både i roing og langrenn.

– Birgit har en imponerende bredde i sin merittliste, fra næringsliv, politikk, idrett og samfunn, både i Norge og internasjonalt. Hun er visjonær og målrettet i sitt samfunnsengasjement, med en tydelig stemme og tro på inkludering, mangfold og likeverd, sier adm. direktør Ole Robert Reitan i Reitan Retail i en pressemelding

– Birgits visjon passer svært godt med verdigrunnlaget til Reitan Retail, et selskap som dyrker mennesker som brenner for noe og gir tillit til å gjennomføre. Hos oss skal alle ha mulighet til å lykkes, sier Reitan videre.

– Min visjon er å gjøre en forskjell. Idretten er fantastisk til å skape engasjement og bygge samhold. Både på idrettsarenaen og i samfunnet jobber vi som et lag der alle bidrar i hver sin rolle. Det handler om å gi enkeltmennesker muligheter og samtidig verdsette fellesskapet. Reitan Retail er et verdibasert selskap som passer godt med med mine visjoner og det jeg står for, sier Skarstein.

Reitan Retail skal være en aktiv støttespiller for Skarstein i avtaleperioden fra 2022 til og med 2024. Når Skarstein avslutter sin karriere som aktiv toppidrettsutøver, går avtalen over i en fast ansettelse, som samfunnskontakt i Reitan Retail sin avdeling for kommunikasjon og samfunn.

– Med denne form for avtale, har jeg mulighet til å satse på idretten så lenge jeg ønsker det, samtidig som jeg har mulighet til å fortsette samfunnsengasjementet fra en solid plattform også etter endt idrettskarriere. Det passer meg midt i blinken, og jeg gleder meg til å komme enda tettere på selskapet og menneskene, sier Skarstein.

Allerede i 2022, skal Skarstein starte arbeidet med å lede et rådgivende organ i Reitan Retail, «future advisory board», som skal skal gi innspill og råd til selskapet i utformingen av fremtidens kundeopplevelser, under overskriften «Retail2050».

Ledige stillinger – Dagligvarejobb