Nyheter

Team Norway: Sven Erik Renaa, Filip August Bendi, Leon Haarberg Nilsen og Christopher W. Davidsen.

Bocuse d'Or overrasker med barnemeny

Bocuse d’Or gjør en oppsiktsvekkende vri, og erstatter tallerkenretter med «Feed the kids». Kandidatene må komponere en treretters meny for barn og med squash som hovedråvare.

Publisert Sist oppdatert

­– Dette er både et overraskende og spennende grep. Sunn og næringsrik mat for barn, laget på et nivå denne konkurransen krever, er en skikkelig utfordring som jeg gleder meg til å komme i gang med, sier Filip August Bendi, Norges kandidat i konkurransen, i en pressemelding.

– Å lage mat til barn og unge krever noe helt annet enn å lage mat til voksne, både med tanke på smak, tekstur og presentasjon, men vi satser selvfølgelig på å imponere både små og store matkritikere i Lyon.

Mesterkokk Filip August Bendi har samlet et stjernelag til å bistå ham under konkurransen i Lyon i januar. Coach er Christopher W. Davidsen, som tok sølv i konkurransen i 2017 og i dag leder Speilsalen i Trondheim, Leon Haarberg Nilsen er commis og Sven Erik Renaa er lagleder.

Teamet har allerede stått flere måneder på treningskjøkkenet under Keppler-stjernen på Gardermoen og jobbet fatoppgaven der sjømat skal spille hovedrollen.

– Her retter Bocuse d’Or virkelig blikket fremover. I 2021 var temaet take-away på restaurantnivå, mens i år velger organisasjonen å rette søkelyset på sunn og smakfull mat for barn og unge. Dette er en vanskelig målgruppe, mange av deres matvarer formes av ulike typer fastfood, og dette vil bidra til å øke oppmerksomheten og kreativiteten på verdens barnemenyer, slik at barn og unge får ta mer del i gode kokkers evne til å lage god, fersk og sunn mat – men på de unges premisser, sier daglig leder Arne Sørvig i Stiftelsen Norsk Gastronomi (tidligere Bocuse d’Or Norge).

Team Norway skal i ilden på konkurransens første dag i kjøkken nummer én, 22.januar fra kl. 08:00. De som ikke får anledning til å reise til Lyon i januar, vil kunne følge Norge og de 23 konkurrentene på stream med kommentatorer.

Bocuse d’Or
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('js-dfp-tag-dagligvarehandelen_no_article_1'); });
Bocuse d’Or er verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Verdensfinalen arrangeres annethvert år i januar i Lyon.
De 24 teamene som møtes i Lyon, er de som står igjen etter om lag 70 nasjonale og fire regionale kvaliker i toårsperioden forut.
Norge leder sammenlagt seiersstatistikken siden 1987 med 12 pallplasser i verdensfinalen, og åtte av åtte mulige pallplasseringer i Europafinalen.
Powered by Labrador CMS