En av disse blir Årets Ladejarl 2022

Publisert: 17. august 2022 kl 08.59
Oppdatert: 18. august 2022 kl 09.10

Årets Ladejarl er en årlig hederspris som gis til en enkeltperson som har utmerket seg i verdibasert ledelse og arbeid. Prisen er en æresbevisning for å ha fulgt sine drømmer, skriver Reitan i en pressemelding.

– Årets topp ti-liste består av enkeltmennesker som tør å følge sine verdier og virkelig brenner for det de holder på med. Det kommer tydelig frem at årets kandidater er dyktige ledere og frontfigurer som viser lidenskap og dedikasjon til sitt arbeid om å gjøre samfunnet til et varmere sted, sier Odd Reitan i meldingen.

I fjor gikk Årets Ladejarl til Deeyah Khan for å ha utmerker seg som uredd og kompromissløs i kampen for likeverd.

– Det spesielle med prisen er at den tildeles den som tar i et ekstra tak i lokalsamfunnet, i næringslivet, i organisasjoner og motvirker likegyldighet. Hvert år har vi en åpen nomineringsrunde hvor alle kan nominere sine kandidater, og antallet nominasjoner som kommer inn viser at det finnes mange sterke ildsjeler i landet, sier jurymedlem Ada Sofie Austegard som selv fikk prisen i 2017.

Årets topp ti-liste til verdiprisen Årets Ladejarl er:

  • Adrian Tollefsen, grunnlegger og generalsekretær i Mental Helse Ungdom.
  • Eirik Holdal, som arrangerer aktiviteter for barn og unge, brenner for involvering og inkludering har et stort engasjement for Meløy Kommune.
  • Trude Jacobsen, generalsekretær og grunnlegger av Dråpen i Havet.
  • Jan Gunnar Skogås, som ved hjelp av teknologi og invasjoner som bedrer diagnostikk og behandling har redusert rehabiliteringstiden ved Røros Sykehus og styrket lokalsamfunnet.
  • Nasreen Begum,  initiativtaker og leder av Bydelsmødre Norge.
  • Karen Dolva, gründer av No Isolation, som bringer folk sammen gjennom teknologi og kunnskap.
  • Katrin Brubakk, barnepsykolog som i flere år har jobbet i flyktningeleiren i Moria.
  • Aisha Bigset, som startet organisasjonen Association Mpore Mama (AMM) for at kvinner skal inkluderes i samfunnslivet, og nå sørger for at kvinner i hjemlandet Burundi får tilgang til elementære sanitærartikler.
  • Lise Klaveness, fotballpresident og kjent for sitt mot på talerstolen i FIFA-kongressen.
  • Mats Zuccarello, som brenner for å gi alle barn like muligheter til en barndom hvor man får utfolde seg gjennom idrettsglede, lek, mestring og moro.

Årets Ladejarl finansieres og gis av Reitam AS, og prisen er på to millioner kroner. I tillegg får vinneren skulpturen «Colonialmajoren» av Per Sverre Dahl. Årets Ladejarl deles ut hvert år på Lade Gaard i Trondheim under en egen seremoni. I år deles prisen ut lørdag 10. september.

Annonse

Juryen består av advokat Lars G. Norheim, tidligere vinner av Årets Ladejarl og generalsekretær i Stine Sofie Stiftelse, Ada Sofie Austegard, stortingsrepresentant Linda Hofstad Helleland, regissør Amalie Reitan og Colonialmajor Odd Reitan.

­

Ledige stillinger – Dagligvarejobb