Nyheter

Coop-sjef Geir Inge Stokke.

– En bauta i norsk dagligvare

Både konkurrenter, leverandører og politikere henter frem de store ordene når de skal beskrive avdøde Torbjørn Johannsons betydning for bransjen.

Publisert Sist oppdatert

– Det var forferdelig trist å høre om Torbjørn Johannsons bortgang. Våre tanker går til hans familie og nære venner. Han var en bauta i norsk dagligvare og blant annet en svært viktig pådriver for en bærekraftig bransje. I Coop har vi stor respekt for både konkurrenten og medmennesket Torbjørn Johannson. Han vil bli savnet av mange, sier Coop-sjef Geir Inge Stokke.

For styreleder Stein Erik Hagen i Orkla kommer nyheten om Johannsons bortgang bardus på når Dagligvarehandelen tar kontakt.

– Jeg har akkurat mottatt den triste beskjeden om Torbjørns Johannsons bortgang, og ønsker å sende mine kondolanser til familien, sier Hagen, som har kjent Johannson gjennom mange år.

Også Odd Reitan overbringer sine kondolanser.

– Det er trist å høre om Torbjørns bortgang. Han var en mann i bransjen som jeg respekterte, med spesiell interesse for logistikk og grønn distribusjon. Tankene går nå til resten av familien, som jeg har truffet en gang i blant gjennom et langt dagligvareliv, sier Reitan.

– Torbjørn Johannson er en av de kjempeviktige pionerene som har trukket norsk næringsliv i grønn retning. Han har turt å tenke nytt og satse stort – akkurat det som er nødvendig å gjøre – på et tidspunkt andre ikke turte det. Uten ham, ville mange ikke turt å følge etter, sier stortingsrepresentant Rasmus Hansson (MDG).

– Det var en forferdelig trist dag i går, sier Sverre Leiro, den tidligere konsernsjefen i Norgesgruppen som fikk jobben med å etablere dagligvaregiganten i 1994.

– Torbjørn har betydd veldig mye for meg i etableringen av Norgesgruppen, og for ASKO når det gjelder å bygge opp Norges beste logistikksystem, sier Leiro.

Powered by Labrador CMS