Nyheter

Energieffektivt Infinitum-anlegg

Infinitums nye anlegg i Bjerkvik får energikarakter A av Enova, som betyr at de får full score på energieffektivitet.

Publisert Sist oppdatert

­– Målet vårt er å drive mest mulig klimavennlig, så dette er vi stolte av, sier adm. direktør Kjell Olav Maldum i Infinitum i en pressemelding.

Det nye anlegget ligger i Bjerkvik, og er snart i drift. Anlegget skal håndtere alt som blir pantet nord for Saltfjellet.

– Vi er opptatt av å se på hele driften vår og gjøre klimaeffektive valg i alle ledd i verdikjeden. Da er anleggene våre en viktig del av regnestykket, og anlegget på Bjerkvik er vårt nyeste og mest moderne, forteller Maldum.

Energikarakteren angir hvor energieffektiv bygningen er, og beregnes ut fra ulike tester og materialvalg, for eksempel type varmepumpe og vinduer.

– Vi har gått for de mest energivennlige løsningene, selv om det har kostet noe mer, sier Maldum.

Anlegget er bygget slik at også selve produksjonslinjen innendørs skal være mest mulig effektiv.

Foto Infinitum-sjef Kjell Olav Maldum.

På anlegget blir flasker og bokser sortert og komprimert til firkantede bunter.

Bring, som holder til på nabotomta, kjører buntene med plast og metall til Narvik. Der blir de satt på toget og fraktet til resirkulering. Plasten går til Veolia Pet Norge, et nytt resirkuleringsanlegg for plastflasker, som ligger rett ved siden av Infinitums hovedanlegg i Lillestrøm kommune. Aluminiumen fra boksene går til Novelis, som er verdens største resirkulerer av aluminium fra boks til boks.

Powered by Labrador CMS