Nyheter

Stortingsrepresentant og tildigere miljøvernminister Ola Elvestuen (V). Foto: Venstre

– Et stort tap

Tidligere miljøvernminister fra Venstre, stortingsrepresentant Ola Elvestuen, mener Torbjørn Johannson har hatt enorm betydning for drive frem miljøløsninger i Norge og internasjonalt.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere miljøvernminister fra Venstre, stortingsrepresentant Ola Elvestuen, mener Torbjørn Johannson har hatt enorm betydning for drive frem miljøløsninger i Norge og internasjonalt.

– Særlig i transportsektoren, men også helhetlig i hele miljøsektoren, sier Elvestuen.

ASKO oppnådde svært mye under Johannson.

– De har selv satt seg mål, og det er derfor de har klart det. Johansson holdt fast ved de målene helt uavhengig av den politiske vinden, og jobbet helt systematisk med å få ned utslippene, sier Elvestuen, og legger til at Venstre hadde stor nytte av dette arbeidet.

ASKO var først med hydrogen, elektrisitet, autonome elektriske frakteskip, solceller på taket og mye annet.

– Han hadde en veldig helhetlig tilnærming, tok lederskapet og har vært drivkraften i miljøarbeidet. Han har virkelig vist handlekraft miljø- og klimaarbeidet og ledet dette i Norge, sier Ola Elvestuen.

– Og når du er ledende i Norge, er du også ledende i verden, fordi vi ligger så langt fremme. Hans arbeid har hatt stor betydning. Stor! I verden! Han har gått foran og vist hva man kan få til – og vår jobb har vært å lage regelverk og lovverk som støtter opp om det. Men han ville gjennomført det uansett, sier en tydelig preget Ola Elvestuen.

Venstre-politikeren mener at Torbjørn Johannson personlig har hatt stor betydning for hvordan lover og regler i er utformet på miljøområdet – både i Norge og internasjonalt.

– Han vil bli stående som en av de store gjennomførerne. Og det er det verden trenger. Dette er et stort tap, sier Elvestuen.

Powered by Labrador CMS