Egon tilbyr nå menyer i punktskrift i alle sine restauranter. Leder i Norges Blindeforbunds Ungdom, Silje Solvang, håper at flere restauranter nå vil tilby punktskrift. Foto: Privat 

Håper flere restauranter får menyer med punktskrift

Publisert: 4. januar 2022 kl 09.48
Oppdatert: 5. januar 2022 kl 08.47

Ifølge Norges Blindeforbunds ungdom (NBfU) kvier mange blinde og svaksynte seg for å gå på restaurant fordi de ikke kan lese menyen selv.

–Skal vi få et likestilt samfunn, må mer informasjon være tilgjengelig i punktskrift. En viktig sosial møteplass er restaurantene. Å kunne få lese menyen uten hjelp fra andre, gjør at du føler deg inkludert og likestilt, sier leder Silje Solvang i en pressemelding.

Den 4. januar er det FNs internasjonale dag for punktskrift. Blindeforbundet og ungdomsorganisasjonen deres jobber for at menyer i punktskrift – også kalt blindeskrift – skal være tilgjengelig på alle serveringssteder.

Blant annet har de henvendt seg til Egon-kjeden.

– Vi har i alle år hatt menyen vår på sju forskjellige språk, og vi har en stund snakket om at det hadde vært gøy å få menyen i punktskrift. Nå har vi det, og det er flott at NBfU tok initiativ for å tilgjengeliggjøre menyen i alle restaurantene våre, sier Ståle Nøst, leder for markedsavdelingen i Egon Restauranter.

NBfU har fått 300.000 kroner til et prosjekt der restauranter og kafeer kan kontakte organisasjonen og få menyen sin i punktskrift helt gratis.

(©NTB)

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Dagligvarejobb