Kavli

Helge Leiro Baastad ny styreleder i Kavli Holding AS

Helge Leiro Baastad ny styreleder i Kavli Holding

Publisert: 20. juni 2022 kl 10.21
Oppdatert: 20. juni 2022 kl 10.25

­Baastad har lang erfaring fra forsikring og merkevarebygging som konsernsjef i Gjensidige gjennom de siste 20 årene. Han har også jobbet med salg og markedsføring i både Jordan og Lilleborg, i tillegg til et høyt antall styreverv (som for eksempel i Finans Norge, Ungt Entreprenørskap Norge og DNB). Han har også sittet ett år som ordinært styremedlem i Kavli Holding fra juni 2021.

Helge Leiro Baastad etterfølger Finn Jebsen, som har sittet som styreleder i Kavli Holding AS siden 2006. Jebsen har hatt en helt sentral rolle i oppbyggingen av konsernet som i dag omsetter for cirka fire milliarder kroner, hvor eieren, den allmennyttige stiftelsen Kavlifondet, deler ut hele overskuddet til gode formål.

– Vi er dypt takknemlig over den innsats og det bidrag Finn Jebsen har gitt Kavli og gode formål i 16 år. På Finns vakt har selskapet hatt en solid utvikling, blitt profesjonalisert på alle områder og Kavlifondet har akkumulert delt ut over 900 millioner til gode formål. Helt fantastisk! sier styreleder Dag J. Opedal i Kavlifondet i en pressemelding. 

– Vi er også svært glade for å ønske Helge velkommen som ny styreleder etter Finn. Helges karriere taler for seg selv, og vi tror hans erfaring og kunnskap vil være til stor nytte i Kavli. Blant annet har han førstehåndskunnskap om å bygge sterke posisjoner med en stiftelse som eier, sier Opedal.

Styremedlem Ulrika Dellby har etter fem år valgt å fratre sitt verv. Hun blir erstattet av Carina Hanson. Hanson har jobbet i med svenske og nordiske merkevarer i mange år, nå sist som VD i Estrella AB. Før dette har hun hatt ulike roller i Orkla Foods/Abba Seafood. Hun har også vært styreleder i DLF Service og i Livsmedelsföretagen.

– Vi er veldig glade for at Carina Hanson har takket ja til å sitte i vårt konsernstyre. Hun har meget lang og god erfaring fra bransjen både i Sverige og i Norden, og har et stort nettverk i bransjen. For oss er det også viktig at vi deler grunnleggende verdier når vårt formål er å skape resultater og verdier for gode formål. Vi takker også Ulrika for mange år sammen, og for hennes verdifulle bidrag i arbeidet for Kavli, sier Kavlifondets styreleder, Dag J. Opedal.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Dagligvarejobb