Nyheter

Helseklinikk i Meny-butikk

Mandag åpner Hjemmelegene i samarbeid med Norgesgruppen «Klinikk i butikk» vegg i vegg med Meny-butikken på Vollebekk i Oslo. Her skal det tilbys tradisjonelle helsetjenester utført av helsepersonell.

Publisert Sist oppdatert

­Medtail er stort både i Sverige, USA og Storbritannia, men kommer nå for første gang til Norge. Gjennom Meny-butikken på Vollebekk vil det kunne tilbys tjenester til 100-200 mennesker per dag og en typisk influensavaksine vil koste 390,-.

– Dette er første «klinikk i butikk» og sammen med Norgesgruppen skal vi teste og utvikle konseptet førvi vurderer videre utrulling. Dette er et konsept som har fungert godt i andre land og som vi mener vil avlaste helsevesenet, sier Nicolai Skarsgård i Hjemmelegene i en pressemelding.

Skarsgård mener nøkkelen for fremtidens primærhelsetjeneste er å tilby tjenestene på nye og mer effektive måter. I Klinikk i butikk skal kundene bli møtt av erfarne sykepleiere.

– Vi vet at det vil bli en stadig større mangel på kvalifiserte helsearbeidere i fremtiden og vi mener dette er et bidrag til å utnytte arbeidskapasitet i helsesektoren bedre, sier Skarsgård.

Selv om hovedfokus i begynnelsen vil være vaksiner og lignende tjenester er ambisjonen å videreutvikle konseptet etter hvert – i samarbeid med Norgesgruppen.

– Vi synes det er spennende å samarbeide med Hjemmelegene om et slikt helsekonsept, og vi har tro på at kundene ønsker mer innovasjon i helsemarkedet, sier Rune Spikseth, ansvarlig for helse og velvære i Norgesgruppen.

Til åpningen mandag, kommer adm. direktør Karita Bekkemellem i NHO Geneo. Ifølge informerte kilder vil hun la seg vaksinere mot influensa som en del av åpningsseremonien.

Bekkemellem var inntil nylig leder i foreningen Legemiddelindustrien, og har blant annet en fortid som statsråd i Jens Stoltenbergs regjering. I august ble hun leder for NHO Geneo, en landsforening for helse-, velferds- og oppvekstbedrifter.

Hva er «medtail»?
– Medtail er et opprinnelig amerikansk begrep som benyttes om helsetjenester som tilbys i tilknytning til varehandel (retail).
– Typiske medtail-tjenester kan være lege-, tannlege- eller veterinærtjenester, men i senere tid ser man også en fremvekst av velværetjenester, som hudpleie og manikyr.
– I USA vil man kunne finne medtail-tjenester for eksempel i forbindelse med en Walmart-butikk.
Powered by Labrador CMS