Nyheter

Butikkmedarbeider Thomas Holen ved Obs Bygg Haugenstua står klar med juletrær til kundene.

Holder prisene uendret på norske juletrær

Mandag starter juletresesongen hos Obs Bygg. Også i år selges norsk edelgran for under tre hundrelapper.

Publisert Sist oppdatert

­Siden Coop startet med juletrær i 2018, har salget økt kraftig. I fjor endte det med på rundt 60.000 solgte juletrær, opplyses det i en pressemelding.

– Nå har vi ladet opp til salgsstart gjennom hele året og er utrolig spente på om vi har nok trær til å dekke etterspørselen. I forrige uke ble de første trærne hugget og pakket, og står nå fremme i alle våre Obs Bygg-varehus. Som tidligere år er det naturligvis bare norske juletrær, nærmere bestemt edelgran i to ulike størrelser, og vi har ikke justert noe på prisene fra i fjor, sier kjededirektør Espen Braaten i Obs Bygg.

Coop kjøper inn alle sine juletrær via samarbeidspartneren Norsk Juletreservice AS som har norske lokale produsenter rundt om i landet.

Selv om det er mange kommersielle aktører som de siste årene har tatt inn juletrær i sine sortimenter, er det Coop som er landets klart største tilbyder, målt i antall solgte trær. Store innkjøpstvolum gir lavere priser, noe de to millioner medlemmene kan nyte godt av gjennom medlemskupp.

– Medlemskuppet startet i dag, og vil vare så lenge varehusene har trær. Vi selger edelgran som er under to meter til 249,- og edelgran over to meter til 299,-. Det er nøyaktig de samme prisene som vi hadde i fjor, og er på et nivå som jeg tviler på at andre i markedet kan matche, sier Braaten.

Prisene for ikke-medlemmer er på 499,- for edelgran som er under to meter, og 549,- for edelgran over to meter.

Etter salgsrekorder hvert år siden oppstarten, ligger det også i 2022 an til ny rekord basert på butikkenes innmeldte behov. Det er i hovedsak Obs Bygg som står for juletresalget, men også enkelte Coop Byggmix har de norske juletrærne i salg nå i desember.

Powered by Labrador CMS