Nyheter

Lexit Group kjøper Idnet

Lexit-gruppen har inngått en avtale om kjøp av Idnet AB. Idnets eiere blir alle med videre som aksjonærer i Lexit Group.

Publisert Sist oppdatert

­Lexit-konsernet vil etter overtakelsen få en årlig omsetning på om lag én milliard norske kroner med om lag 240 medarbeidere på tvers av Norge, Sverige og Danmark, heter det i en pressemelding.

Kundelisten for Lexit Group og Idnet inkluderer noen av Skandinavias mest kjente selskaper. Den kombinerte gruppen vil ha en tydelig styrke innenfor næringsmidler med produsenter som Orkla, Tine, Nortura og Lantmännen, samt dagligvareaktører som Coop, Norgesgruppen/Asko og Reitan på kundelisten.

Lexit-gruppen har lenge operert i alle de tre skandinaviske landene. Selskapet leverer integrerte løsninger, utstyr og produkter innenfor tre forretningsområder: datafangst & digitalisering, industriell koding & merking, samt etiketter & emballasje.

Virksomheten innenfor datafangst og digitalisering vil omtrent doble seg etter konsolideringen med Idnet. Idnet, med base i Gøteborg, driver sin virksomhet primært i Sverige, der selskapet bistår sine kunder med å digitalisere og optimalisere prosesser primært innenfor lager, logistikk og i detaljhandel.

Sammenslåingen vil også gi muligheter for å levere egenutviklede Lexit-løsninger innenfor smart-lager med automatisk etterfylling, selvbetjening, RFID og IOT, utstyrskontroll, skybasert print og merking til Idnets kunder.

– Til sammen har vi kompetanse og løsningene for å betjene kundene på tvers av verdikjeden, fra produksjon, i logistikk og lager, og ut til butikk, sier konsernsjef Sjur Skjæveland i Lexit i pressemldingen.

Powered by Labrador CMS