Nina Sundqvist i Stiftelsen Norsk Mat (til venstre), Kristian Grande fra Meny Lambertseter, Metervares Brit Selebø, Tommy Østhagen, Helge Tungen og pølsemakerlærling Tobias Reitan og Menys Vegard Kjuus. Foran: Metervares Ann Helen Gjerstad (til venstre) og Marie Lyngvær. 

 
Foto

Stiftelsen Norsk Mat

Mer heder til Metervares superlokale Oslo-pølser

Publisert: 11. februar 2022 kl 08.02
Oppdatert: 11. februar 2022 kl 08.44

– Meny lever av håndverk og innovasjon som Metervare i aller høyeste grad representerer. Det er ingen tvil om at Metervare har gitt pølsemarkedet et solid løft, sier administrerende direktør i Meny Vegard Kjuus.

Lokal favoritt

Pølsene fra Metervare på Sinsen får navn fra steder i Oslo. Da den rå lammepølsen Lambertseter skulle tildeles Spesialitet, fantes det ikke noe bedre sted å ha tildelingen enn på Meny Lambertseter.

Butikksjef Kristian Grande kunne fortelle at lammepølsen er en favoritt blant kundene.

Foto

Tommy Østhagen er eier og gründeren bak Metervare. Foto: Stiftelsen Norsk Mat

 

LES MER | Metervare vinner Menys Matskattstipend på 300.000 kroner

Satser på lærlinger

I tillegg til å lage pølser i særklasse er Metervare en viktig lærebedrift:

– Ikke bare lager de utsøkte ferske pølser 200 meter fra selve Sinsenkrysset. Metervare har tre av de ni pølsemakerlærlinger i Norge, forteller administrerende direktør Nina Sundqvist i Stiftelsen Norsk Mat.

Pølser i særklasse

Metervare har tidligere fått Spesialitet for hele fire produkter og kunne nå utvide samlingen med tre produkter til – denne gangen tre rå pølser som er i særklasse i sin kategori.

Foto

Metervare har hele sju produkter som har kommet gjennom fagjuryens nåløye og er merket med Spesialitet. Foto: Lisa Westgaard

 

  • Lambertseter er en lammepølse laget av norsk lammekjøtt tilsatt bakt hvitløk, brent pepper og rosmarin. Ifølge juryen er Lambertseter en grov, saftig og svært smaksrik lammepølse med en perfekt balanse mellom krydder, salt og kjøtt.

  • Sinsenkrysset er en rå pølse av typen Salsiccia. Den er tilsatt bakt hvitløk, chipotle, fennikelfrø, brent pepper og rosmarin. Sinsenkrysset er ifølge juryen en pølse i særklasse i sin kategori med en særs vellykket krydderbalanse.

  • Ring 1 er en rå svinepølse som henter inspirasjon fra den franske Toulouse-pølsen. Smakstilsetningene består av bakt hvitløk, muskatnøtt, brent pepper, nellik, kanel og timian. Juryen trekker fram en perfekt konsistens og at de varme kryddertonene av kanel og nellik balanserer godt med svinekjøttet.

Utvalgt av fagjury

Saken fortsetter under annonsen

Merkeordningen Spesialitet er en offisiell merkeordning som viser forbrukeren veien til god lokal mat og drikke. Merkeordningen skal fremme mangfoldet av lokalmat- og drikke i Norge, og ordningen forvaltes av Stiftelsen Norsk Mat.

Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury, som gjør en grundig vurdering av kvalitet og smak. Produkter som blir tildelt dette merket skal være produsert i Norge, laget av lokale og norske råvarer, gjerne også basert på lokale oppskrifter. De skal også være blant de aller beste i sin kategori.

 

Ledige stillinger – Dagligvarejobb