Norsk drikkevann til Ukraina

Norsk drikkevann til Ukraina

Publisert: 11. august 2022 kl 10.32
Oppdatert: 11. august 2022 kl 10.33

Etter krigsutbruddet er rent drikkevann blitt en mangelvare mange steder i Ukraina. Lokale hjelpeorganisasjoner og myndigheter melder om forurensede og ødelagte vannforsyninger.

Skader på vannforsyningen I Ukraina fører til at 1,4 millioner mennesker i landet ikke har adgang til rent drikkevann. I tillegg har hele 4,6 millioner mennesker bare adgang til forurenset og utrygt drikkevann.

Sammen med private investorer har FWN de siste månedene sendt titusenvis av 1,5 liters drikkekartonger med vann. I august har det vært ukentlige forsendelser i fullastede containere. Når måneden er over vil det totalt blitt sendt 157,500 liter vann til det krigsherjede landet

– FWN vil være med å bidra der vi kan, og ettersom behovet for drikkevann er stort i Ukraina så bidrar vi med det. Takket være private investorer har det vært mulig å sende betydelige mengder med vann til Ukraina. Forhåpentligvis kommer den norske stat på banen slik at vi kan få til en mer langsiktig ordning, da tilbakemeldingene er at vann er en langvarig mangelvare i Ukraina, sier styreformann Alf Andersen i Fresh Water Norway i en pressemelding.

Vannet blir sendt til Caritas sitt anlegg på grensen mellom Polen og Ukraina, før det blir videresendt til større byer i Ukraina som Kyiv og Lviv. Der blir drikkekartongene pakket om i mindre forsendelser som blir sendt østover i landet til de mest sårbare områdene.

– FWN ønsker å fortsette å bistå med rent drikkevann så lenge behovet er til stede, og håper at flere andre offentlige og private aktører kommer på banen og bidrar fremover, sier Andersen.

­

Annonse

Ledige stillinger – Dagligvarejobb