Nortura varsler prishopp

Eggene blir dyrere utover høsten etter at Nortura opplevde svikt i resultatet i årets fire første måneder. Foto: Terje Pedersen, NTB

Nortura varsler prishopp på egg og kjøtt

Publisert: 23. juni 2022 kl 10.09
Oppdatert: 23. juni 2022 kl 10.30

­Nortura la fram resultatet for første tertial onsdag. Der går det fram at samvirket av over 17.000 egg- og kjøttprodusenter over hele landet har fått merke økte strømpriser, krigen i Ukraina og økte transportutgifter.

Da rapporten ble lagt fram, varslet konsernsjef Anne Marit Panengstuen økte priser for kundene.

– Internasjonale flaskehalser og krigen i Ukraina skaper økt risiko og inflasjonspress, noe som påvirker økonomien til både husdyrprodusenter og lønnsomheten i industrien. Denne utviklingen fører til at prisene på egg og kjøtt øker ytterligere i andre halvår, sier Panengstuen.

Utgiftene har økt med 115 millioner kroner og redusert Norturas driftsresultat før skatt som er 117 millioner kroner dårligere enn i samme periode i fjor.

– Prisøkningen på diesel og strøm er de absolutt største kostnadspostene her. I tillegg har kostnadene til emballasje også økt kraftig, sier Panengstuen til Nationen.

Nortura varsler prishopp på egg og kjøtt

Norturas anlegg på Rudshøgda. Konsernet melder om høyere kostnader og lavere inntjening i første tertial i år. Nå øker prisene på egg og kjøtt. Foto: Stian Lysberg Solum, NTB

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Dagligvarejobb