Nyheter

Pant på iskrempapir fra Hennig-Olsen

Sommeren er høytid for iskrem, men det fører til forsøpling. Hennig-Olsen Is innfører nå pant på iskrememballasje i samarbeid med Joker og Nærbutikken.

Publisert Sist oppdatert

– Selvsagt vil vi at alle skal kunne kose seg med is på sommeren, om det er på stranda, på festival eller på bytur. Selv om det er søppelbøtter ved utsalgsstedene, kommer allikevel mye emballasje fra iskrem på avveie, og sånn vil vi ikke ha det. Nå tester vi en incentivordning hvor du enkelt kan pante ispapiret med mobilen. Kast søpla der den hører hjemme, og få penger tilbake, sier administrerende direktør i Hennig-Olsen Is, Paal Hennig-Olsen, i en pressemelding.

Penger får du ved å laste ned appen Bower og skanne strekkoden på småisemballasjen. Da får du 40 øre per is om du kaster den i en offentlig søppelbøtte, eller om du kildesorterer i plast- eller papirsøppel. I appen kan du velge om du vil ha pengene utbetalt, eller gi dem til et godt formål.

Panteordningen gjennomføres i samarbeid med Joker og Nærbutikken, som regner med å selge over 1 million småis i sommer.

– Det er første gang vi gjør dette og vi er svært spente på effekten, sier Hennig-Olsen.

– Det siste året har vi endret all småisemballasjen vår til monomateriale, slik at alt kan resirkuleres. Så om du i tillegg kan resirkulere når du skal kaste søpla, gjør det! oppfordrer Paal Hennig-Olsen.

– Vi ønsker å sammen endre forbrukeradferden. Brukt emballasje, som lenge har blitt kalt søppel, har til syvende og sist en videresalgsverdi. Ved å aktivt stimulere forbrukere når de resirkulerer riktig, kan vi sammen øke gjenvinningsgraden og demonstrere sirkulærøkonomi for forbrukere så vel som produsenter, sier Suwar Mert, administrerende direktør og grunnlegger av Bower.

­

Powered by Labrador CMS