En rekke lakseselskaper har gått til massepermitteringer før jul. Dette bildet er tatt av Salmars anlegg på Frøya i 2018. Foto: Gorm Kallestad, NTB

Regjeringen vurderer endringer i reglene for lakse-permitteringer

Publisert: 5. desember 2022 kl 09.11
Oppdatert: 5. desember 2022 kl 09.11

­– Vi ser at dette er en relevant problemstilling som er blitt aktuell den siste tiden, sier statssekretær Maria Schumacher Walberg (Ap) i Arbeids- og inkluderingsdepartementet til E24.

Flere oppdrettsselskaper har i det siste varslet permitteringer av ansatte. Normalt må en arbeidsgiver betale lønn til permitterte ansatte de første 15 dagene, før staten og Nav tar over. Men dette gjelder ikke for fiskefordelingsbedrifter – der betaler staten dagpenger til permitterte ansatte fra dag én.

Dette har kostet staten om lag 15 millioner kroner de siste årene, viser beregninger fra Arbeids- og velferdsdirektoratet. Næringen står for 30 prosent av de permitterte i fiskeindustrien.

– Særreglene ble begrunnet med at råstofftilgangen innenfor denne næringen er mindre forutsigbare enn for de fleste andre næringer. Vi vil se nærmere på om ordningen nå fungerer etter hensikten, sier Walberg.

(©NTB)

Ledige stillinger – Dagligvarejobb