Nyheter

Shell trekker seg ut av Russland. Foto: Gorm Kallestad, NTB

Shell trekker seg ut av Russland

Olje- og gasselskapet Shell trekker seg ut av sine olje- og gassinvesteringer i Russland.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er sjokkert over tapene av menneskeliv i Ukraina som følge av en meningsløs handling av militær aggresjon som truer europeisk sikkerhet, sier Shells administrerende direktør Ben van Beurden i en uttalelse.

Shell trekker seg ut av sine fellesforetak med det russiske gasselskapet Gazprom og relaterte virksomheter, og vil selge sin eierandel på 27,5 prosent i Sakhalin-II-anlegget for flytende naturgass.

De vil også selge sin eierandel på 50 prosent i selskapet Salym Petroleum Development og energiutviklingsprosjektet på Gydan. Gazprom har de resterende 50 prosentene av eierandelene i begge prosjektene.

Shell har også til hensikt å avslutte sitt engasjement i Nord Stream 2-rørledningen, som skulle frakte gass fra Russland til Europa via Tyskland, før den ble lagt på is av Tysklands statsminister Olaf Scholz.

Shell trekker seg ut av Russland dagen etter at konkurrenten BP solgte seg ut av det statseide russiske oljeselskapet Rosneft.

Også norske Equinor meldte søndag at de har besluttet å stanse nye investeringer i Russland og vil starte prosessen med å gå ut av eksisterende samarbeidsprosjekter i landet.

Powered by Labrador CMS