Nyheter

Her kan hvem som helst forsyne seg med mat som Framtiden i våre hender har reddet fra vanlige matvarebutikkers søppelkasser.

Åpner matbutikk i søppelkasse

I Dumpster Deli dagligvare inviter Framtiden i våre hender til en helt annerledes handleopplevelse.

Publisert Sist oppdatert

«Lei av 3 for 2-salget du kjøpte fordi det virket billigere, men to gikk i søpla? Lei av familiepakker på maten du ville spise alene? Frustrert over den enorme mengden mat dagligvarebutikkene kaster hver dag?»

Slik innleder Framtiden i våre hender en pressemelding der de introduserer Dumpster Deli, er en ny matbutikk «for deg som er drittlei sløsing med mat».

Her kan hvem som helst forsyne seg med mat som organisasjonen har reddet fra vanlige matvarebutikkers søppelkasser.

Dumpster Deli er kun åpen i en begrenset periode i Oslo, og åpningstidene finnes på deres Instagramkonto, skriver de og legger til at de håper på å åpne flere filialer i framtiden

Målet med dette stuntet er å få en matkastelov i Norge. Framtiden i våre hender synes det er paradoksalt at ingenting hindrer matbransjen i å kaste mat, men personer som redder maten gjennom dumpster diving (søppeldykking eller søppelslang på norsk) i praksis bryter loven.

«Dagens snodige regler er et symptom på et mye større problem, som vi ønsker å sette søkelys på gjennom vår Dumpster Deli dagligvare», står det i meldingen.

­

Powered by Labrador CMS