Gøril Joys Johnsen. Foto: Coop

Gøril gjør comeback i Coop

Publisert: 30. januar 2023 kl 13.45
Oppdatert: 31. januar 2023 kl 08.10

­Søken etter ny administrerende direktør startet før sommeren 2022, da nåværende administrerende direktør Tore Tjomsland går av med pensjon i 2023.

Gøril Joys Johnsen kommer fra stillingen som administrerende direktør i Ark bokhandel. Hun har tidligere vært ansatt i Coop Norge, hvor hun har hatt en rekke ledende stillinger som blant annet konstituert økonomisjef og finanssjef, viseadministrerende direktør og direktør for sømløse kundeopplevelser.

Coop Øst SA er Norges største samvirkelag med 2900 ansatte, og 114 butikker og varehus med en sterk utvikling og vekst de siste årene. 

– Vi ønsket oss en leder med solid ledererfaring som er både kunde og markedsorientert fra relevante stillinger. Strategisk, innovativ, visjonær, kommersiell og forretningsbasert var noen av nøkkelordene vi søkte etter i ny leder for Coop Øst SA. Gøril har solid ledererfaring, med god kjennskap og erfaring fra detaljhandel og dagligvare, i tillegg til at hun har meget god kunnskap om Coop og samvirkelagene, sier styreleder Kjetil Monssen Ebbesberg i Coop Øst SA i en pressemelding.

– Gøril er ikke minst også en menneskeorientert leder, som vi er trygge på vil klare å videreføre det gode arbeidet med kompetanse- og kulturbygging i Coop Øst. Med denne ansettelsen får også Coop Øst sin første kvinnelige administrerende direktør siden samvirkelaget ble etablert i 1887. Vi er veldig fornøyde med å få Gøril til å lede dette fantastiske laget vårt videre, fortsetter Ebbesberg.

Gøril Joys Johnsen tiltrer stillingen 1. august.

– Coop Øst er et samvirkelag jeg har hatt gleden av å følge tett gjennom mine år i Coop. Det har vært inspirerende å observere hvordan laget, gjennom å satse på menneskene, har bygget kultur og resultater de senere årene. Coop er eid av kundene, og dette er en viktig dimensjon for meg. Som administrerende direktør i Coop Øst vil jeg sammen med fantastiske kollegaer jobbe for å skape ytterligere medlemsnytte for våre mange eiere, samtidig som vi bygger samvirkelaget enda mer robust og optimalt rustet for fremtiden. Jeg ser også frem til et godt samarbeid med tidligere kollegaer både i Coop Norge og Coop i Norge for øvrig, sier Joys Johnsen.

Tore Tjomsland vil fortsette som administrerende direktør frem til Gøril overtar 1. august, og vil bli i Coop Øst en liten periode også etter denne datoen for å bistå Gøril i overgangen og gi henne mulighet til å kunne reise rundt i organisasjonen og besøke butikkene i løpet av de første ukene.

Styret i Coop Øst SA har fått bistand fra rekrutteringsselskapet Amrop Norge i ansettelsesprosessen.

Ledige stillinger – Dagligvarejobb